Review; SES Ik leer knippen – Mega set

ik leer knippen

Wie mijn blog vaker bezoekt, weet misschien wel dat Nomi gek is op knutselen. Tekenen, verven, plakken, knippen, alles vindt ze leuk. Meestal bedenkt ze zelf iets om te maken, maar ze is ook gek op knutselsets. Daarom leek me deze ‘Ik leer knippen – mega set’ perfect voor haar. Vandaag vertel ik jullie er meer over.

SES Ik leer knippen – mega set

Toen Nomi de set zag, riep ze meteen ‘wauw!’. Ze wist op dat moment nog niet eens wat ze ermee kon, maar alleen de doos maakte al heel veel indruk.

De inhoud

knutsel set

In de doos vind je 48 gekleurde knipvellen en een kindvriendelijke schaar. Deze schaar knipt alleen in papier, dus niet in haren of kleding. Daardoor durf ik Lenn ook met deze schaar te laten knippen, met een gewone schaar vertrouw ik hem nog niet helemaal. Laatst had hij een schaar in zijn handen en besloot hij te proberen of hij de tafel door kon knippen…

mega set

Er zitten knipvellen in met verschillende niveaus. Op deze manier leert je kind stap voor stap om te knippen en stimuleer je de creativiteit. En leren knippen is natuurlijk hartstikke goed voor de fijne motoriek! We besloten maar met het makkelijkste niveau te beginnen.

kleuter knippen

Om te beginnen gaf ik Nomi dit hondje. Daarbij hoefde ze alleen maar recht te knippen en dat ging prima. Nomi vond het heel leuk om te doen, maar eigenlijk was het wel een beetje makkelijk voor een vierjarige. Maar het gaat er natuurlijk om dat ze plezier heeft!

En toen wilde Lenn natuurlijk ook knippen

peuter knippen

De set is bedoeld voor kinderen van 3 tot 6 jaar, maar dat kan Lenn natuurlijk niks schelen. Hij wilde ook knippen en ik besloot hem ook maar een velletje te geven. Dat knippen bleek toch best een uitdaging te zijn voor hem. Hij deed niet bepaald wat de bedoeling is, maar hij had wel veel lol. En met dit veilige schaartje hoefde ik niet bang te zijn dat hij in zijn vingers of in zijn kleren zou knippen.

ses

Ondertussen gaf ik Nomi een iets moeilijker knipkaartje en ik merkte dat ze dat toch wel iets leuker vond dan alleen maar recht knippen. ‘Kijk mama hier moet ik een bochtje maken!’ ‘Kijk mama ik heb een bochtje geknipt, goed hè?’ Heerlijk als ze zo trots zijn op zichzelf!

Onze mening

Ik vind het echt een hele leuke set en Nomi is er ook heel enthousiast over. Ik zou hem wel echt adviseren voor kinderen vanaf 3 jaar, want voor een tweejarige is het nog wel erg moeilijk. Het schaartje is dan wel weer heel handig voor tweejarigen. Nomi knipte op die leeftijd een keer in een splinternieuw jurkje (en dacht dat dat wel weer heel zou worden als ik hem zou wassen), dus ik kijk nu wel uit met peuters en scharen…

De set kost € 8,95 en is onder andere te koop via Bol.com.

Zijn jullie kinderen ook zo gek op knutselen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.