Lekkere en makkelijke recepten voor kerst

makkelijke recepten kerst

Bij kerst hoort natuurlijk lekker eten en ondanks dat ik de kookkunsten van een goudvis heb, ga ik toch proberen om iets lekkers op tafel te zetten. Nou ben ik niet zo creatief om helemaal zelf iets te bedenken, maar gelukkig kwam ik op verschillende blogs hele leuke recepten tegen. En vandaag deel ik die met jullie.

Lekkere en makkelijke recepten voor kerst

kerst cupcakes

Kerst cupcakes

Hoe leuk zijn deze kerst cupcakes die ik vond op kaboutertuinblogt.nl? Ik vind ze echt heel schattig en volgens mij zijn ze helemaal niet zo moeilijk te maken. Het recept vind je hier.

kerst recepten

Mini kerst pizza’s

Iets wat ik van plan ben om zelf te gaan maken dit jaar, zijn deze mini kerst pizza’s die ik vond op Joyfromjoyce.nl. Het enige wat je nodig hebt is pizzadeeg, tomatensaus, mozzarella en uitsteekvormpjes. Het recept vind je hier.

kerstcocktail

Kerstcocktails

Op go-or-no-go.nl zag ik deze kerstcocktails, die erg geschikt zijn voor kinderen. Er zit onder andere kip, wortel, komkommer en ananas in en hier vind je het recept.

gluhwein

Glühwein

Wat ook echt bij kerst hoort, is natuurlijk Glühwein. Ik wist helemaal niet dat je het zelf kunt maken, totdat ik het recept zag op blondmeteengroengeloof.com. Als ik heel eerlijk ben, dacht ik altijd dat Glühwein niet veel meer was dan warme rode wijn, maar ik zat er dus behoorlijk naast. Het recept vind je hier.

kerst recepten7

Kerstkrans van worstenbroodjes

Ook Sanja van BySan.nl heeft een heel leuk recept op haar blog staan, namelijk een kerstkrans van worstenbroodjes. Lekker, makkelijk en snel te maken (en daardoor is dit erg geschikt voor mij) en als kerstkrans staat het ook nog eens hartstikke leuk. Hier vind je het recept.

kerst recepten5

Boerenkool

Op mamalifestyle.nl kwam ik 2 hele leuke recepten tegen. Als eerste deze boerenkool met worst en zelfgemaakte appelmoes, maar dan op een hele feestelijke manier. Dit is trouwens ook erg geschikt voor kinderen.

kerst recepten6

Bosvruchtenparty met lange vingers

Op deze blog staat ook een heel lekker toetje, namelijk een ‘bosvruchtenparty met lange vingers’. Het ziet er heerlijk uit, toch? Meer informatie over dit toetje en de boerenkool vind je hier.

Wat voor gerecht ga jij maken met kerst?

5 gedachten over “Lekkere en makkelijke recepten voor kerst

  1. Kirsty schreef:

    Wat een leuke recepten! De mini kerstpizza’s lijken mij wel heel lekker! Zelf ga ik sowieso nog brownies bakken en ik denk ook nog kerstkoekjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.