Lenn is 1 maand

2

Gisteren was Lenn een maand oud en aangezien ik het altijd heel leuk vind om updates te schrijven, doe ik dat over Lenn ook weer. Over Nomi heb ik het eerste jaar iedere maand een update geschreven en ik denk dat ik dat nu ook weer ga doen. Dus hier is de eerste!

1 dag 4 weken

1 maand oud

Wat is het al een verschil met de eerste dagen. De eerste week sliep hij nog heel veel, nu is hij steeds meer wakker. Misschien wel té veel trouwens, want ik het het idee dat hij soms aan het huilen is omdat hij moe is. Gelukkig is hij ook vaak vrolijk en sinds vorige week krijg ik regelmatig een lachje te zien.

Krampjes

Lenn heeft nog steeds regelmatig last van krampjes, als hij huilt is dat vaak de oorzaak. Het hoort erbij natuurlijk, maar het is zo sneu.. Hopelijk wordt dat snel minder, want helaas huilt hij best wat uurtjes op een dag.

’s Nachts slaapt Lenn gelukkig wel goed. Het eerste deel van de nacht slaapt hij vaak zo’n 5 uur achter elkaar (en dat is natuurlijk heerlijk!) en daarna slaapt hij zo’n 3 a 4 uur. Officieel krijgt hij nog 1 nachtvoeding, maar vaak wil hij zijn eerste ochtendvoeding rond 6 uur en voor mijn gevoel is het dan ook nog nacht 😉   Daarna vallen we meestal weer even in slaap.

Groei

Qua groei gaat het heel goed, maar ik had ook niet anders verwacht eigenlijk. Lenn zat na een week alweer boven zijn geboortegewicht en hij drinkt hartstikke goed. Inmiddels weegt hij ongeveer 5 kilo. Wel spuugt hij vrij veel, maar blijkbaar lijdt zijn groei daar niet onder. Ik weet niet zo goed of het er nou gewoon bijhoort of dat het toch iets te veel is, maar dat zal ik volgende week eens vragen op het consultatiebureau.

Over het algemeen gaat het dus hartstikke goed met Lenn en ik vind het heel leuk om te zien hoe hij zich ontwikkelt. Vooral het lachen en het contact maken met hem vind ik heel leuk, stiekem vind ik dat veel leuker dan een baby die bijna alleen maar slaapt. En als hij nou wat minder last gaat krijgen van krampjes, ben ik helemaal blij!

10 gedachten over “Lenn is 1 maand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.