Lenn is 5 jaar – tijd voor een update!

lenn 5 jaar

Vorige week is Lenn 5 jaar geworden! Toen waren we nog op de camping, dus vierden we het een beetje anders. Lenn heeft snoep getrakteerd aan de kinderen op ons veldje, het animatieteam en de kinderen hebben voor hem gezongen, we hebben taart gegeten en we hebben de voortent versierd met slingers. Afgelopen week hebben we zijn verjaardag thuis gevierd met familie, dus eigenlijk had hij twee feestjes, en dat vond Lenn natuurlijk helemaal niet erg! En nu hij 5 jaar is geworden, vond ik het wel tijd worden voor een update over hem.

Blije kleuter

Lenn is bijna altijd een heel vrolijk kind. Natuurlijk is hij ook wel eens boos, maar dat heeft iedereen wel eens. Hij is vaak druk met van alles en nog wat, bijvoorbeeld met zijn boomhut. Nu heeft hij bedacht dat hij een stoel wil gaan maken voor in de boomhut, en daar vermaakt hij zich erg goed mee. Aan de andere kant kan hij ook een hele tijd op de bank zitten en televisie kijken.

Lenn vindt het leuk om met andere kinderen te spelen, maar hij kan zich ook heel goed zelf vermaken. En als hij een tijdje met andere kinderen heeft gespeeld, wil hij vaak even alleen spelen, wat ik zelf heel goed herken. Ook op school doet hij dat, hij kiest er soms bewust voor om iets alleen te doen, in plaats van met andere kinderen.

Naar groep 2

Na de zomervakantie gaat Lenn naar groep 2, waar hij heel veel zin in heeft. Hij heeft zin om meer letters te leren en om een beetje te leren lezen en schrijven. Terwijl hij een paar maanden geleden nog totaal niet bezig was met letters, is die interesse er nu steeds meer. Als hij ergens een woord ziet staan, zegt hij dingen als ‘kijk, die letter zit ook in mijn naam!’.

Weinig concentratie

Wat wel een dingetje is, is zijn concentratie. Hij kan zich prima concentreren als hij bezig is met iets wat hij echt leuk vindt, zoals knutselen of iets bouwen. Maar op school is hij heel snel afgeleid en vaak krijgt hij totaal niet mee wat er in de klas verteld wordt. Zelf zegt hij dat zijn hoofd vanzelf aan andere dingen gaat denken, wat natuurlijk erg vervelend is voor hem. In groep 2 gaan zijn juffen dat goed in de gaten houden, en hopelijk wordt zijn concentratie dan wat beter.

Jongen of een meisje

Regelmatig vragen kinderen aan Lenn of hij een jongen of een meisje is. Meestal zegt hij dan dat hij een jongen én een meisje is, en kinderen vinden dat bijna altijd prima. Qua kleding is het ook erg wisselend, de ene dag loopt hij in een jurkje en op andere dagen trekt hij een korte broek met een dinoshirt aan. Of hij gaat er tussenin zitten, door een jongensachtig shirt aan te doen met een rok eronder. Allemaal helemaal prima wat mij betreft, ik laat hem lekker zijn gang gaan, want hij mag gewoon lekker zichzelf zijn.

Op zijn concentratie na gaat het dus eigenlijk heel goed met Lenn. En we zullen wel zien hoe het straks gaat in groep 2!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.