Lenn is anderhalf, tijd voor een update!

anderhalf

Vandaag is Lenn alweer anderhalf jaar oud! Sinds zijn eerste verjaardag vind ik de tijd echt een stuk sneller gaan. Waarschijnlijk omdat hij veel makkelijker is dan toen hij een baby was. Oké, de peuterpuberteit lijkt begonnen te zijn en dat is wel een uitdaging, maar ik vind deze leeftijd honderd keer leuker dan de babytijd.

Praten

Praten lijkt niet helemaal Lenns prioriteit te zijn. Nomi maakte op deze leeftijd al zinnetjes met twee woorden, maar het enige zinnetje die Lenn maakt is ‘die nee’. Verder roept hij de hele dag door ‘Kijk!’. Ook ‘papa’, ‘mama’ en ‘nee’ zegt hij heel veel. Hij noemt Nomi nog steeds ‘nana’. Als hij iets duidelijk wel maken kan hij opeens wel praten trouwens. Hij zegt bijvoorbeeld al een hele tijd de woorden ‘koekje’ en ‘cracker’.

Sinds kort probeert hij wel dingen na te zeggen, en daardoor heeft hij er een aantal woordjes bijgeleerd. Zo zegt hij nu dingen als lamp, boekje en drinken. Het eerste en tweede heeft hij trouwens van Nomi geleerd haha! Eén van de schattigste dingen die hij zegt is toch wel ‘dank je’. Als hij iets krijgt, maar ook als hij iets geeft.

Motoriek

Net als qua praten zijn Nomi en Lenn totaal andere kinderen. Terwijl Nomi nog kroop toen ze anderhalf was, rent Lenn al door de kamer. Verder is hij druk aan het klimmen en dansen. Qua motoriek gaat het allemaal dus prima!

Jaloers

Minder leuk is dat Lenn de laatste tijd stikjaloers is. Vooral op Nomi. Alles wat Nomi heeft wil hij ook en als Nomi bij mij op schoot zit, wordt hij soms heel boos. Hij vindt momenteel dat alles en iedereen van hem is. Laatst wilde hij zelfs op de peuterspeelzaal een kindje wegsturen die op ‘zijn’ glijbaan wilde. Hopelijk is dit een fase, en duurt hij niet te lang!

Peuterpuberteit

Misschien heeft het jaloers zijn er ook wel mee te maken, maar de peuterpuberteit lijkt toch echt te zijn begonnen. ‘Nee’ is een woordje wat ik hier in huis heel vaak hoor. Lenn kan regelmatig erg boos worden en hij ligt dagelijks meerdere keren schreeuwend op de grond als hij iets niet mag. Dat gebeurt trouwens ook erg vaak in de supermarkt…

Spelen

Soms heb ik mijn handen dus wel vol aan hem, maar gelukkig kan hij ook heerlijk spelen. Samen, maar ook alleen vermaakt hij zich goed. Als Nomi op de peuterspeelzaal is kan hij zichzelf best een tijdje vermaken en dan zit hij heerlijk rustig te spelen. Televisie kijken vindt hij ook erg leuk (een beetje te leuk eigenlijk). Hij is echt gek op de Teletubbies en hij wordt helemaal blij als dat op televisie is.

Hoewel het niet de makkelijkste leeftijd is, vind ik het wel heel erg leuk. Lenn leert heel veel nieuwe dingen en krijgt steeds meer een eigen persoonlijkheid. En die ontwikkelingen vind ik zo leuk om te zien!

3 gedachten over “Lenn is anderhalf, tijd voor een update!

  1. Daniëlla schreef:

    Ik herken het! Hier wordt er eentje volgende week 1 en loopt nu ook de kamer rond. Zo prachtig om te zien welke ontwikkelingen ze doormaakt! Het wordt steeds meer een persoontje. ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.