De Sinterklaas Mommy Tag

sinterklaas

Dit weekend vieren veel mensen Sinterklaas. Wij ook, vanmiddag vieren we het bij mijn schoonouders en morgenmiddag gaan we naar mijn kant van de familie om pakjesavond (of nou ja, pakjesmiddag) te vieren. Daarom vind ik vandaag de perfecte dag om een artikeltje online te zetten over Sinterklaas. Op de blog van Nathalie kwam ik deze Sinterklaas Mommy Tag tegen, en ik vulde hem in.

Ben je met de kids naar de intocht geweest?

Nee, ik ben zelf niet geweest. De intocht was hier namelijk om 13.00 uur, precies op het moment dat Lenn slaapt. Eerder of later naar bed laten gaan leek ons niet handig. Daarom is mijn man met Nomi naar de intocht gegaan.

Schoen zetten, hoe vaak?

In totaal 5 keer, en een keer bij de Lidl. Daar krijgen ze een klein cadeautje in. Bijvoorbeeld een boekje, een pyjama, ondergoed, of klein speelgoed.

Zelf pepernoten bakken

Ja! Nomi is er gek op. Laatst heeft ze bij mijn schoonmoeder pepernoten gebakken en toen wilde ze het thuis ook graag doen. Dus dat deden we afgelopen weekend.

pepernoten bakken

Wat staat er op het verlanglijstje van je kind?

Nomi wil graag een Barbie. Sinds ze een tijdje geleden Barbies heeft gezien in de speelgoedwinkel, wil ze er heel graag eentje hebben. Ook wilde ze graag Frozen onderbroeken hebben, en die kreeg ze in haar schoen. En lekker nuttig cadeau, en ze is er heel blij mee! Lenn is nog te jong om zelf iets te bedenken.

Versier jij je huis met Sinterklaas versiering?

Nee, ik hou er niet zo van. Althans, ik ben niks tegengekomen wat ik leuk vindt.

Wat is je favoriete Sinterklaaslekkernij?

Chocola! Ik ben gek op chocola, vooral de pure variant.

Sinterklaasfeestje, zelf organiseren of bezoeken?

We zijn gisteren naar het Sinterklaasfeest op Nomi’s peuterspeelzaal geweest. Morgen vieren we Sinterklaas bij mijn schoonouders, en zondag bij mijn ouders. Thuis vieren we het niet, want dit lijkt me wel genoeg voor ze!

Welk Sinterklaasliedje wordt er bij jou thuis het meest gezongen?

Nomi zingt vaak ‘Sinterklaas Kapoentje’. Verder wil ze op YouTube telkens het Pietengym liedje luisteren en daar wordt door Nomi en Lenn fanatiek op gedanst!

sinterklaas tag

Schrijf je Sinterklaasgedichten?

Ja. We hebben met mijn familie lootjes getrokken en voor degene die ik heb schrijf ik Sinterklaasgedichten. Voor Nomi en Lenn heb ik ook korte gedichtjes gemaakt.

Doet Sinterklaas zijn inkopen het hele jaar door, of vlak voor pakjesavond?

Als ik in de loop van het jaar iets tegenkom neem ik het wel eens mee. De meeste dingen koop ik vlak voor pakjesavond.

Samen met de kids een Sinterklaasknutselwerkje maken?

Ja zeker! Nomi is gek op knutselen, en Lenn begint het nu ook leuk te vinden. We zijn dus regelmatig aan het knutselen.

Vind je cadeautjes inpakken leuk?

Hm, niet echt. Ik vind het niet erg om te doen, maar ook niet echt heel leuk.

Met wie vier je pakjesavond?

Vandaag vieren we het met mijn schoonfamilie, en zondag met de familie van mijn kant.

Waar kan Sinterklaas de leukste schoencadeautjes vinden?

Action en AliExpress!

schoen zetten

Kijk jij samen met je gezin Sinterklaas op televisie?

We hebben naar de intocht gekeken en ik heb een paar keer het Sinterklaasjournaal opgezet. Nomi vond de intocht erg leuk, maar het Sinterklaasjournaal vond ze niet zo interessant.

Wat is je leukste herinnering aan Sinterklaas?

Ik heb niet echt één leukste herinnering eigenlijk. Ik vond het vroeger altijd wel ontzettend leuk en spannend!

Het Sinterklaasfeest moet een traditie blijven?

Ja… Hoezo niet? Of heeft deze vraag te maken met de Zwarte Pietendiscussie?

Wat vind je leuker, Sinterklaas of kerst?

Voor de kinderen vind ik Sinterklaas leuker. Zelf vond ik het als kind ook echt geweldig. Maar kerst vind ik zo’n gezellige tijd, zo lekker knus enzo. Ik vind het dus erg moeilijk om te kiezen!

Ben je blij als het 6 december is?

Nee hoor. Hoewel, dan begint de kerstgezelligheid wel wat meer… Maar het is niet zo dat ik dan blij ben dat Sinterklaas voorbij is eigenlijk.

Vier jij dit weekend ook pakjesavond?

4 gedachten over “De Sinterklaas Mommy Tag

  1. Claudia schreef:

    Nee wij vieren geen sinterklaas meer. Toen Lara jonger was natuurlijk wel en we deden dat ook vaak het spel: doe, pak en geef. Ik heb wel een kadootje gekocht voor mijn hubby maar die krijgt hij met kerst hahahaha. Ik ben ook dol op chocolade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.