Najell Omni draagzak

Ik ben gek op dragen en Lenn vindt het heerlijk om gedragen te worden. Ik heb verschillende dragers, maar ik had nog niet zoiets als de Najell Omni draagzak. Deze probeerde ik uit en vandaag vertel ik jullie er wat meer over.

Najell Omni draagzak

Een groot verschil met andere dragers is dat de Omni babydrager een heupsteun heeft, waardoor het gewicht goed verdeeld wordt. Hierdoor hoef je niet vroeg te stoppen met het dragen omdat het te zwaar wordt. Het is voor ouder en kind namelijk hartstikke fijn om lang te kunnen ragen.

Je draagt de draagzak wat lager dan de meeste draagzakken. Bij veel draagzakken doe je de heupband om je middel. Bij deze draagzak zit hij wat lager, waardoor het gewicht van je kindje erg goed verdeeld wordt.

De draagzak heeft magnetische gespen waarmee je hem heel makkelijk zelf aan kunt doen. Wat ik ook erg prettig vind, is dat je de sluiting op je rug (als je je kindje op je buik draagt) dicht kunt doen voordat je je kindje in de draagzak doet. Bij veel dragers doe je die pas dicht als je kindje al in de draagzak zit en dat vind ik soms wel een gedoe.

3,5 tot 15 kilo

Doordat je het rugdeel aan kunt passen heb je geen insert nodig voor je pasgeboren baby. Hierdoor is de Omni geschikt voor kinderen van 3,5 tot 15 kilo. Ook is het een ergonomische babydrager. Je kindje zit er met een gebogen rug in en neemt de kikkerhouding aan. De babydraagzak is goedgekeurd door het Hip Dysplasia Institute als een veilig product voor de heupjes van je kind.

Bij pasgeboren baby’s gebruik je de heupsteun nog niet, deze kun je gebruiken vanaf ongeveer zes maanden of vanaf het moment dat ze zelf kunnen zitten. Als je de heupsteun nog niet gebruikt, kan hij dienen als opbergvakje voor bijvoorbeeld je telefoon. Handig!

Rugdragen

Zelf vind ik het heerlijk om Lenn op mijn buik te dragen, maar dat wordt natuurlijk steeds zwaarder. Met de Omni kun je je kind ook op je rug dragen en dat probeerde Bart uit met Nomi. Ze zijn beide niet zo heel erg van het dragen, maar met deze drager vonden ze het heel fijn! Nomi was heel enthousiast over het ‘stoeltje’ (de heupsteun) en ondanks dat Nomi ongeveer 13 kilo weegt, vond Bart het totaal niet zwaar.

Nomi had heel veel lol en ze was Bart de hele tijd aan het kietelen. We zijn alle vier heel enthousiast over deze 2 fasen babydrager! Op www.najell.nl vind je meer informatie over deze babydrager en daar is hij te bestellen voor € 159,95.

Deze draagzak heb ik gekregen.

5 gedachten over “Najell Omni draagzak

  1. Christa schreef:

    Oh wat een mooi ding!
    Zeker het overwegen waard ; maar voor nu vind ik het zonde geld omdat mijn kleinste meid inmiddels al 11 kilo is en ik eigenlijk nu al weet dat we hem alleen in vakanties zouden gebruiken ..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.