Mijn ervaring: het verschil tussen Omicron en de Deltavariant

delta omicron

In november was het voor het eerst raak; we raakten besmet met het coronavirus. Ruim anderhalf jaar lang bleef het ons bespaard en net toen Bart en ik voor het eerst gevaccineerd waren, kregen we het. Iets meer dan twee maanden later testen we alweer positief en moesten we weer in quarantaine. Vandaag vertel ik je wat meer over mijn eigen ervaring met de coronabesmettingen.

Delta en Omicron

Ik heb het nooit officieel te horen gekregen, maar ik ga er vanuit dat ik de eerste keer was besmet met het Deltavirus, en de tweede keer met Omicron. Sommige mensen zeggen dat Omicron milder is, anderen zeggen dat het alleen zorgt voor andere symptomen. Het verschilt natuurlijk per persoon, en zelf merkte ik wel wat verschillen.

Deltavariant

In november 2021, toen ik waarschijnlijk was besmet met de Deltavariant van het coronavirus, was mijn eerste klacht keelpijn. Toen ik dat een dag later nog steeds had, besloot ik een zelftest te doen en die was positief. Op dat moment had ik er weinig last van.

De volgende dag voelde ik me niet zo lekker. Ik had weinig energie en het liefst ging ik de hele dag op de bank liggen. Dat kon natuurlijk niet, want de kinderen wilden ook aandacht. Nomi was druk met thuisonderwijs en Lenn en Elena wilden ook aandacht. Het was wel fijn dat manlief ook thuis was, want daardoor kon ik me vooral bezighouden met Nomi en haar schoolwerk, terwijl Bart de andere twee vermaakte.

Een dag later voelde ik me weer prima, maar ik was nog wel aan het hoesten. Het voelde toen als een gewone verkoudheid, behalve dan dat ik niks kon ruiken en bijna niks kon proeven. De dagen erna werd het hoesten steeds minder, en na een dag of drie kreeg ik mijn geur en smaak weer een beetje terug. Het heeft nog wel even geduurd voordat ik alles weer kon proeven en ruiken, maar na een week of twee was dat ook weer normaal.

Omicron

Iets meer dan twee maanden later voelde ik me weer niet zo lekker. Ik had last van mijn buik en keelpijn en ik besloot maar weer een testje te doen. Die was negatief, dus ik ging er vanuit dat ik geen corona had. Een dag later had Bart dezelfde klachten en ook hij deed een test. En ja hoor, positief. Ik vond het maar gek dat hij wel positief testte en ik niet, dus de volgende dag deed ik weer een test. Die was weer negatief. De volgende dag, op vrijdag, voelde ik me weer prima. Toch deed ik nog een zelftest, want ik wilde mijn herstelbewijs eigenlijk wel graag verlengen. Ik zag een heel licht streepje en ik besloot maar een afspraak te maken bij de GGD.

Op Elena’s verjaardag werd ik getest en de volgende dag kreeg ik de uitslag: positief. ‘Yes’, dacht ik stiekem, want daarmee had ik mijn herstelbewijs ruim twee maanden verlengd en dat zou erg goed uitkomen voor onze vakantie.

Het verschil

Ook toen ik voor de tweede keer positief testte, heb ik me één dag niet zo lekker gevoeld. Maar ik testte pas twee dagen later positief, dus ik weet niet of dat wel door het coronavirus kwam of dat het toch door iets anders kwam. Op de dag dat ik positief testte had ik nergens last van en daarna ook niet. Ik hoestte niet en ik kon alles ruiken en proeven. En of die buikpijn nou door het coronavirus kwam… We zullen er nooit achter komen. Maar hoe dan ook was de Omicronvariant voor mij een mild virus, en ik heb er minder last van gehad dan van de Deltavariant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.