‘Nomi, wil je in een groot bed slapen?’

groot bed

Ik vind het toch wel een dingetje hoor, de overstap naar een groot bed. Maar het zal toch een keer moeten gebeuren, en daarom was ik wel benieuwd hoe Nomi erover dacht. Op dit moment past ze nog prima in haar ledikantje (zelfs met al haar knuffels er bij in), maar ze zal er toch een keertje uit gaan groeien. Ze is inmiddels bijna 2,5 en ze snapt vrij veel, dus ik besloot haar gewon eens te vragen hoe ze erover dacht.

Laatst gingen we met zijn viertjes naar de Ikea, om eens te kijken wat ze ervan zou vinden. Het is de bedoeling dat Nomi na het ledikantje meteen naar een groot bed gaat, dus daar keken we eerst is. Nomi vond het allemaal hartstikke interessant! ‘Wil je in zo’n bed slapen Nomi?’

Ja hoor, dat wilde ze wel. En ze vond zichzelf ontzettend grappig toen ze met haar ogen dicht op bed ging liggen. Maar binnen een minuut was ze weer van het bed af, en ik vrees dat ze dat thuis ook zou doen als ik haar in een groot bed zou leggen. ‘Wil je thuis ook zo’n bed?’ ‘Jaaa!’ Op dit moment slaapt ze nog in haar ledikantje en daar klimt ze (gelukkig) niet uit, maar bij een gewoon bed is dat natuurlijk wel heel makkelijk.. Dat is dus een beetje een dingetje, en we moeten maar eens gaan nadenken over hoe we dat gaan doen (tips zijn welkom!).

frozen dekbedovertrek

Om het grote bed nog wat aantrekkelijker te maken, zochten Nomi en ik samen twee dekbedovertrekken uit van Dekbed-discounter.nl. Nomi’s oog viel meteen op een Frozen dekbedovertrek. Goed, haar bed, dus ik vind het prima als ze daar onder wil slapen. Toen ik vroeg welke ze nog meer mooi vond, wees ze er nog eentje van Frozen aan. Dat was dan weer niet helemaal de bedoeling eigenlijk.. Misschien vindt ze Frozen over een tijdje wel helemaal niet meer leuk, dus eentje leek me genoeg. Toen ik het dekbedovertrek met de sterren aanwees, zei ze dat ze die ook mooi vond.

Dekbedovertrekken hebben we dus al in huis, nu nog even bedenken hoe we haar het beste kunnen laten wennen aan een groot bed! Nomi weet inmiddels dat deze dekbedovertrekken voor een groot bed zijn en dat vertelde ze Bart meteen toen ze ze liet zien. ‘Die voor groot bed papa!’. Maar goed, het grote bed is er dus nog niet, dus het duurt nog eventjes voordat ze eronder kan gaan slapen.

3 gedachten over “‘Nomi, wil je in een groot bed slapen?’

 1. Sylvia schreef:

  Mijn dochtertje slaapt eigenlijk al sinds dat ze een jaar is in een groot eenpersoonsbed. We hebben het bed gehalveerd door er lange kussens op te leggen en natuurlijk nog met een bedhekje ervoor en voor de muggen een mooie klamboe eroverheen. Zo is het toch knus bed(je)
  ze slaapt overigens nog wel in haar slaapzak maar deze kan ze zelf uitdoen.

 2. Manon schreef:

  Ahw ja die tijd komt ook. Ik heb trouwens laatst ook een dekbedovertrek gekocht bij dekbed discounter en toen kreeg ik er een dekbed bij. Heel fijn , want ik had net een nieuw bed gekocht en ik was in nood aan een nieuw dekbed en kussens

 3. Maud | Ukkiegeniet.nl schreef:

  Hihi, wat leuk! Fenne ging met 1,5 jaar al naar het grote bed.. Best wel snel! Met ‘Baby Nummer 2’ onderweg wilde ik dat ze genoeg tijd had om er aan te wennen. Want voor een half jaartje een extra baby bedje aanschaffen, vond ik onzin, hihi. Het ging vanaf dag 1 gelukkig heel goed, zo fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.