ONS BABYHAPJES AVONTUUR

Nu Nomi ruim zes maanden oud is, kan en mag ze steeds meer eten. En och, wat is dat leuk! Ze vindt bijna alles lekker en ze wordt al helemaal blij als ik haar slabbetje omdoe. We zijn begonnen met bijvoeden toen ze vier en een halve maand was. Toen at ze alleen nog maar groente, en een maand later zijn we begonnen met fruit. Sinds kort eet ze ook brood en ze vindt het heerlijk!

Sinds vorige week ze zo nu en dan brood. Ik geef haar een korstje van een bruine boterham in haar hand, en dat stopt ze meteen in haar mond. De eerste keren heb ik het brood wat zachter gemaakt met gekolfde melk, maar zonder melk gaat het nu ook prima.
’s Ochtends eet ze fruit. Ze vindt vooral peer erg lekker. Alleen peer is heel nat als je het pureert, maar daar kruimel ik een klein stukje beschuit door. Banaan, appel en nectarine vindt ze niet zo lekker, behalve als ik het meng met iets anders. Banaan met appel vindt ze bijvoorbeeld wel heel lekker, en nectarine met peer gaat ook erg goed. 
Dat nectarine avontuur was eerst niet zo grappig, trouwens. Ik had een hele bak nectarines geschild, wat echt geen leuk werk is. Vervolgens probeerde ik ze in stukjes te snijden en had ik continu ruzie met de pit, maar uiteindelijk heb ik alles gepureerd. Toen ik het Nomi gaf, trok ze een heel vies gezicht en ze duwde alles met haar tong weer uit haar mond. Ook de dag erna moest ze er niks van weten. Ik dacht dat ik voor niks zo lang met die nectarines bezig was geweest, maar gelukkig lust ze het wel als ik er iets anders doorheen doe. 
En als ze iets heel lekker vindt, valt ze het echt aan. Ze blijft niet rustig in haar kinderstoel zitten, maar ze gooit zichzelf helemaal naar voren. Ze probeert ook telkens het bakje te pakken en als ik even niet oplet, pakt ze haar eten uit het bakje en stopt ze het zelf in haar mond. En geloof me, daar krijg je een bende van.
Groente eten gaat echt ontzettend goed. Ze vindt alles lekker en meestal eet ze met gemak het bakje leeg. Vooral aardappel, sperzieboontjes en worteltjes vallen goed in de smaak. Maar ook andere groenten eet ze heel goed.
Gisteren heeft ze voor het eerst komkommer gegeten en ook dat ging heel goed. Ik vond het een beetje eng om haar zo’n hard stuk te geven, maar ze heeft zich niet een keer verslikt. Dit is dus zeker voor herhaling vatbaar. Het is trouwens ook ontzettend leuk om je kindje zelf te zien eten, dus misschien dat ik haar maar wat vaker stukken groente en fruit moet geven, in plaats van gepureerde hapjes.
Gerelateerde artikelen:

5 gedachten over “ONS BABYHAPJES AVONTUUR

 1. Nesrin schreef:

  De eerste hapjes zijn altijd spannend! Fijn dat ze het goed doet.

  Lekker veel verschillende smaken en structuren geven šŸ˜‰ en ik vond het ook heel lang eng om grote harde stukken te geven.

 2. Anoniem schreef:

  Ik heb precies hetzelfde met de nectarine. Wat een gedoe en ik had verwacht dat ze het wel lekker zou vinden, maar helaas. Ze vindt peer en banaan wel erg lekker.
  Groente gaat bij ons ook beter (onze dochter is nu trouwens 5,5 maand)

 3. Wendy schreef:

  Grappig hoe ze zo jong toch echt al een voorkeur hebben qua smaak. Ik zie dat op mijn werk ook regelmatig. De ene vind een bepaalde combinatie heerlijk en de ander wilt er niets van hebben, hahaha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.