Speelgoed waar broers en zussen leuk samen mee kunnen spelen

samen spelen

Als je meerdere kinderen in huis hebt, is het hartstikke leuk als ze lekker samen kunnen spelen. Maar vooral als het leeftijdsverschil wat groter is, is het wel eens lastig om iets te vinden wat voor alle kinderen leuk is. Nomi vindt Barbies bijvoorbeeld leuk, maar ik vind het nog niet veilig om Elena met die kleine prulletjes te laten spelen. Want stel dat zij een barbieschoentje aanziet voor een snoepje… Gelukkig is er ook speelgoed wat wel leuk is voor kinderen van verschillende leeftijden.

Wij hebben in huis een kinderhoekje met een keukentje en een speelgoedmand. Beneden ligt het speelgoed dat in principe geschikt is voor alle drie de kinderen. Dus daar liggen geen kleine Playmobil onderdelen waar Elena in kan stikken of speelgoed dat ze makkelijk kapot kan maken. Dat soort dingen liggen voor het grootste deel op Nomi’s kamer, waar Elena bijna nooit komt.

LEGO Duplo

Duplo is hier in huis al een hele tijd een groot succes. Sinds Nomi’s eerste verjaardag hebben we het in huis en inmiddels wordt er al bijna 5 jaar regelmatig mee gespeeld. Het is ontzettend leuk speelgoed om samen mee te spelen. Voor Elena is het nog een beetje moeilijk om er echt dingen mee te bouwen, maar ze probeert het wel. En vaak zet ze Nomi en Lenn aan het werk door ze blokjes en andere dingen aan te geven. Nomi en Lenn bouwen dan bijvoorbeeld een hele dierentuin en Elena gooit de diertjes erin. En als ze uit gespeeld zijn, breekt Elena alles weer af, wat ze ook weer heel erg leuk vindt!

Ze zijn ook groot fan van grote Lego blokken. Dit zie je wel eens bij binnenspeeltuinen en laatst hebben Nomi, Lenn en Elena er ook mee gespeeld toen we in een café zaten. Doordat de blokken zo groot zijn, kan een dreumes er ook al goed mee bouwen. En voor peuters en kleuters is het hartstikke leuk om iets te bouwen waar je zelf in kunt, of om een zo hoog mogelijke toren te bouwen!

Keukentje

Iets anders wat bij zowel Nomi, Lenn als Elena goed in de smaak valt, is het speelgoedkeukentje. Er worden regelmatig hele maaltijden in bereid en ik krijg vaak een kopje thee van een van de kinderen. Nu Elena wat meer interesse krijgt in een rollenspel, spelen ze samen bijvoorbeeld restaurantje. Elena snapt nog niet alles, maar ze vindt het geweldig om dingen in een pannetje te doen en dat vervolgens aan Nomi of Lenn te geven.

Poppen

Sinds kort is Elena echt een poppenmoedertje, net als Nomi en Lenn. Daar kunnen ze ook erg leuk samen mee spelen. Ze zitten regelmatig allemaal met een pop op schoot. Of de poppenwagens worden erbij gepakt, om een wandeling door het huis te maken.

Buiten spelen

Ook buiten kunnen ze zich goed samen vermaken. Ze rollen of gooien bijvoorbeeld samen met een bal of ze spelen lekker samen in de zandbak. Zand valt bij bijna alle kinderen goed in de smaak en bij die van mij zeker!

Vadertje en moedertje

En iets wat hier in huis nooit lijkt te gaan vervelen, is ‘vadertje en moedertje’ spelen. Elena is standaard de baby en Nomi en Lenn zijn telkens iets anders. Hier heb je niet perse specifiek speelgoed voor nodig, hun fantasie is al genoeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.