Wat geef je cadeau op een kinderfeestje?

cadeau kinderfeestje

Toen Nomi voor het eerst uitgenodigd werd op een kinderfeestje, had ik geen idee wat ik moest kopen. Ik appte de moeder van het klasgenootje om te vragen of zij ideeën had voor een cadeau, en dat had ze gelukkig wel. Inmiddels heeft Nomi een paar kinderfeestjes achter de rug, waaronder die van haarzelf, en heb ik wat cadeautjes voorbij zien komen. Mochten jullie je nou afvragen wat leuke cadeaus zijn voor een kinderfeestje van een kleuter, kijk dan eens in dit artikel!

Knutselspulletjes

Welk kind vindt het nou niet leuk om te knutselen? Dat zullen er vast niet veel zijn. Knutselspulletjes zullen eigenlijk altijd wel goed in de smaak vallen. Denk bijvoorbeeld aan een kleurboek, knutselpapier, mooie stiften,verf, strijkkralen of een gave knutselset. Er is hartstikke veel te vinden in de winkels, en het is voor veel verschillende leeftijden een erg leuk cadeau!

Een puzzel

Puzzelen is leuk en ook nog een educatief. Als je weet waar de jarige van houdt, kun je daar een puzzel van uitzoeken. Er zijn namelijk van bijna ieder onderwerp wel puzzels te vinden. Vaak staat er op de doos aangegeven voor welke leeftijd de puzzel bedoeld is, zo kies je geen puzzel uit die te moeilijk of te makkelijk is.

Buitenspeelgoed

Speelgoed voor buiten is ook altijd leuk, vooral als het feestje in de lente of zomer wordt gevierd. Koop bijvoorbeeld iets leuks voor in de zandbak, een mooie bal, een spelletje… In iedere speelgoedwinkel kun je leuk buitenspeelgoed vinden en ook online is de keuze erg groot. Van een balletje tot een houten schommel, alles is online wel te vinden!

Lego

Nog iets wat bijna alle kinderen leuk vinden; Lego. En nou snap ik dat je voor een kinderfeestje niet kiest voor een grote set Lego die tientallen euro’s kost, maar gelukkig zijn er ook kleine setjes te koop. Voor een paar euro heb je al een klein zakje met Lego, wat een erg leuke toevoeging is voor de Legocollectie van de jarige!

Tip: lees ook dit artikel eens met tips voor een lego spelletjes kinderfeestje!

Keukenspulletjes

Heeft degene die het kinderfeestje geeft een speelkeukentje in huis? Dan zijn keukenspulletjes een heel leuk cadeau! Denk bijvoorbeeld aan een serviesje of houten eten. Dat gaat vast in de smaak vallen!

Sieraden

Als je het kind een beetje kent, kun je vast wel inschatten of het blij zal zijn met mooie sieraden. Koop bijvoorbeeld een mooie armband of ketting, of misschien wel een vriendschapsketting!

Spelletje

En het laatste cadeau-idee: een spelletje. Het kan handig zijn om even bij de ouders te checken of de jarige het spel dat je wil geven nog niet heeft, want niemand heeft er iets aan om twee keer hetzelfde spel in de kast te hebben staan. Er zijn best veel spelletjes te vinden onder de tien euro die geschikt zijn voor kleuters en persoonlijk vind ik het een erg leuk cadeau!

Een gedachte over “Wat geef je cadeau op een kinderfeestje?

  1. Nienke schreef:

    Mag ik qua knutselen ‘Het grote tekenboek’ van Taro Gomi aanraden? Ontzettend leuk, en je kunt het zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wil. Gaat ook rustig een paar jaar mee, want het is superdik.

    Ook leuk: een voorleesboekje. Van veel bekende prentenboeken zijn er kleine, handzame formaten te koop, voor een leuk prijsje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.