WAAROM EEN KAT ZO LEUK IS

Of misschien moet ik zeggen; waarom Guusje zo leuk is, haha. Sinds september hebben mijn vriend en ik deze lieve kitten en inmiddels is ze al 6 maand. Ze is nog steeds echt een kitten, ze is ontzettend speels en aanhankelijk. Ik zou echt iedereen aanraden om een kat te nemen, het is echt zo leuk! Klik verder om te lezen wat er zo leuk is aan een kat. 

Lekker knuffelen op de bank
Guusje komt iedere avond bij ons liggen, als mijn vriend en ik televisie kijken. Aan het begin van de avond is ze vaak nog redelijk druk, maar zo rond 9 uur komt ze altijd bij ons liggen, heel gezellig!
Er is altijd iemand thuis
Het is zo leuk om thuis te komen en zo’n blije kat voor de deur te zien staan! Als we thuiskomen, is ze echt heel blij en wil ze meteen met ons knuffelen, vooral met degene die als eerste thuis is. Guusje wil dan ook heel graag even knuffelen op bank, heel lief! 
Gezelligheid
Ook als ik overdag thuis ben, is het heel erg gezellig. Als ik achter mijn laptop zit, komt ze vaak bij me. Op de foto hierboven zie je hoe we samen filmpjes van Mascha kijken. 
Het kost weinig tijd
Natuurlijk moet je tijd hebben om je kat aandacht te geven, maar een kat is zoveel makkelijker dan een hond! Je hoeft een kat bijvoorbeeld niet uit te laten en je kunt een kat alleen thuis laten, ideaal voor als je werkt. Ik zou je niet aanrader om een huisdier te nemen als je echt nooit thuis bent, want een huisdier heeft natuurlijk wel aandacht nodig.
Je verveelt je nooit
Ik vind het ontzettend leuk om met Guusje te spelen. Ze heeft heel veel speeltjes, maar het liefst speelt ze met pennen en touwtjes. Ik kan heel leuk samen met haar spelen, maar het is ook erg leuk om te kijken hoe ze zichzelf vermaakt.
Katten zijn gewoon heel erg schattig!
Toch? Ik vind Guusje echt een schatje en ik heb geen moment spijt gehad van de beslissing om een kat te nemen. Ook mijn vriend is helemaal verliefd op haar, terwijl hij eerst altijd zei dat hij geen kat wilde. 

31 gedachten over “WAAROM EEN KAT ZO LEUK IS

 1. Kirsty schreef:

  Guusje is echt een schatje! Wij nemen dit voorjaar een kitten, ik kan echt niet wachten, lijkt me zo leuk en gezellig een kat in huis 😀

 2. Daisy schreef:

  Ik begrijp helemaal waarom katten en poezen zo leuk zijn. Wij hebben een poes genaamd Bella en we hebben haar geadopteerd uit het asiel. Ze is zo ontzettend lief! Ze komt 's avonds (maar tegenwoordig ook ineens 's ochtends!) altijd op schoot liggen en als ik thuis kom uit mijn werk is ze altijd helemaal blij en gelukkig. Een dier in huis geeft toch wat meer gezelligheid vind ik!

 3. Michelle Schlechtriem schreef:

  Ahhh die eerste foto is echt heel leuk! Ik had vroeger altijd een hekel aan katten, vraag me niet waarom haha misschien de verhouding "kat en hond" I don't know! Maar sinds ik de kat van m'n tante heb leren kennen ben ik echt verliefd, zó 'n lieve beestjes zijn 't toch ook <3

 4. Mayara Esther schreef:

  Zoals je nu beschrijft krijg ik wel kriebels om eentje te nemen maar ik weet dat het niet zou gaan werken omdat ik nare ervaring heb met katten, dingen die voor altijd blijven hangen vandaar en niet omdat ik ze niet lief vind.

 5. Estrella schreef:

  Leuk artikel, ik heb zelf ook 2 katten. Ondanks dat ik officieel meer een hondenmens ben, hou ik ook veel van m'n katten en vind ik het fijn als ze op schoot liggen of om ermee te knuffelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.