WAAROM KERST ZO LEUK IS

Kerst; veel mensen vind het de leukste tijd van het jaar. Ik vind het zelf ook heel gezellig en ik bedacht me opeens dat ik er nog helemaal geen artikel over geschreven heb. Ik heb een lijstje gemaakt met dingen die ik echt leuk vind aan Kerst. Vind jij Kerst ook zo leuk? En waarom?


Waarom kerst zo leuk is

Gezelligheid

Met Kerst zijn we weinig thuis, op kerstavond, eerste kerstdag en tweede kerstdag gaan we naar familie. Ik heb dit jaar nog wel even getwijfeld of het wel verstandig was om veel plannen te maken met Kerst, want van tevoren weet je natuurlijk nooit hoe het met Nomi gaat. Maar met Kerst met z’n drieën thuis zitten vind ik ook niks, dus we gaan gezellig naar familie.

kerst leukKerstversiering

Kerstbomen, kerstballen, kersthuisjes, kerstmannetjes, alles staat zo gezellig. In het weekend na Sinterklaas heb ik meteen kerstversiering neergezet, en ik werd er helemaal blij van.
Ook buiten mijn huis zie ik overal kerstversiering, I love it.

Kerstliedjes

Dat mag natuurlijk ook niet ontbreken. Een paar weken geleden hoorde ik All I Want For Christmas Is You al op de radio, en ik vind het echt leuk om kerstliedjes te horen.

Buiten koud, binnen lekker knus

Met kerst hoort er eigenlijk wel een pak sneeuw te liggen, toch? Ik vind een white christmas altijd wel wat hebben, maar volgens mij is het al jaren geleden dat we dat hebben gehad. Hopelijk valt er dit jaar wel weer een pak sneeuw.

Leuke kleding en make-up

Ik ben echt een meisje-meisje en ik vind het heerlijk om bezig te zijn met kleding en make-up. De laatste tijd kom ik daar natuurlijk wat minder aan toe, maar ik heb nu al zin om met Kerst leuke kleding aan te doen en wat langer bezig te zijn met mijn haar en make-up (misschien moet ik eens kijken of ik nog weet hoe ik mijn haar moet krullen!).

Vrije dagen

Dat geldt voor mij niet, maar het is natuurlijk wel heel fijn dat Bart dan vrij is. En velen van jullie zullen kerstvakantie hebben, dat vond ik (op de zomervakantie na) altijd de leukste vakantie. Je hebt tijd om leuke dingen te doen, of om gewoon een paar dagen lekker uit te rusten.

Cadeautjes?

Natuurlijk is het leuk om cadeautjes te krijgen en te geven, maar daar steek ik dit jaar even wat minder energie in. Ik mag nog niet autorijden, dus ik kom niet verder dan de supermarkt. Cadeautjes kopen wordt hem even niet, maar dat hebben we met Sinterklaas al gedaan. Natuurlijk staan die pakjes onder de kerstboom wel heel gezellig, maar ik vind andere dingen toch belangrijker.

16 gedachten over “WAAROM KERST ZO LEUK IS

  1. Dennis schreef:

    Ik vind het altijd zo leuk wanneer Sinterklaas voorbij is, alles gelijk in de kerst sfeer komt te staan. Het is en blijft een enorm gezellige tijd idd. Wij vieren kerst eigenlijk altijd met familie. Gewoon omdat het zo leuk is. Alleen jammer dat we bijna nooit meer een witte kerst hebben..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.