Voor het eerst bewust Sinterklaas vieren

schoen zetten

Dit is de derde keer dat Nomi meemaakt dat Sinterklaas naar Nederland komt, maar nu maakt ze het voor het eerst een beetje bewust mee. Het eerste jaar was ze een paar dagen oud tijdens de intocht en vorig jaar was ze net 1. Ook toen was ze nog te jong om het te snappen. Nu ze 2 is begint ze dit soort dingen wel te begrijpen en dit wordt de eerste keer dat ze het Sinterklaasfeest bewust mee gaat maken.

In 2014, Nomi’s geboortejaar, heb ik weinig meegekregen van Sinterklaas. We vierden wel pakjesavond bij mijn familie, omdat we dat altijd zijn blijven doen. We trokken lootjes en Nomi kreeg ook cadeautjes. Zelf vond ik het toen eigenlijk een beetje onzin dat iedereen iets voor haar kocht, ze had op dat moment nog niet eens door dat het voor haar was.

Vorig jaar was het al heel anders. We hadden toen eigenlijk naar de intocht willen gaan omdat Nomi het toen al heel leuk vond om andere kindjes te zien, maar doordat het de hele dag regende zijn we niet gegaan. Ik vond haar toen nog te jong om haar schoen te zetten, want daar zou ze toch niks van snappen. Maar ik vond het wel heel leuk om haar cadeautjes te geven op pakjesavond. Ze vond het zelf ook hartstikke leuk trouwens.

Dit jaar gaan we (als het een beetje weer is) wel naar de intocht, en we zullen ook zeker op tv gaan kijken hoe Sinterklaas aankomt. Ook mag Nomi dit jaar voor het eerst haar schoen zetten. We hebben besloten dat ze 3 keer haar schoen mag zetten, op zaterdag. Wat ze er precies van gaat snappen weet ik niet, maar ik ben wel heel benieuwd.

We hebben even getwijfeld wat we dan met Lenn moeten doen. Hij snapt er natuurlijk nog helemaal niks van, maar ik denk dat Nomi het wel doorheeft als zij wel iets in haar schoen krijgt, en Lenn niet. Daarom mag Lenn dit jaar ook zijn schoen zetten. Ik heb wat kleine cadeautjes gehaald, ze krijgen bijvoorbeeld een boekje en een knuffeltje.

Pakjesavond vieren we net zoals vorig jaar. Op 3 december gaan we naar mijn schoonouders en op 4 december vieren we het met mijn familie.

Hoe vaak mogen jullie kinderen hun schoen zetten?

5 gedachten over “Voor het eerst bewust Sinterklaas vieren

  1. Olga // Daar Was Eens schreef:

    Daar heb ik nog helemaal niet over nagedacht, wat mijn zoon is bijna twee jaar en ik denk niet dat hij gaat snappen waarom we dit doen. Vorig jaar hebben we wel Sinterklaas gevierd met een paar kleine cadeautjes en dat wil ik dit jaar weer doen. Maar niet te groot, omdat hij tien dagen na Sinterklaas ook jarig is. Dan wordt het zo bont.. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.