Win het boek Mootje

mootje 1

Jullie weten inmiddels vast wel dat ik echt van kinderboeken hou. Ik moet toegeven dat ik zelf heel weinig lees, maar ik vind het heel leuk om samen met Nomi een boekje te lezen. En gelukkig vindt ze het zelf ook heel leuk. Deze maand is er een nieuw prentenboek verschenen; namelijk ‘Mootje’. In dit boek staan de avonturen van een Nederlands-Marokkaans meisje centraal. En ik mag twee exemplaren van dit boek weggeven.

mootje 5

Mootje is geschreven door Hakima Elouarti. Zij is haar carrière begonnen met het verzorgen van script-continuïteit voor voor films en ze werd vervolgens geselecteerd voor het scenario-coachingstrajectvan het Mediafonds, waar ze de focus heeft leren leggen op kinderfilms. De tekeningen zijn gemaakt door Rosa Vitalie.

mootje 6

In het boek word je meegevoerd in de fantasieën van het stoere meisje Mootje. Mootje komt uit een gezin met twaalf zussen. Het verhaal gaat onder andere over de zoektocht naar jezelf als individu en over de rol van familie.

mootje 3

Dit is Nomi’s favoriete onderdeel van het boek haha. Ze is helemaal onder de indruk van de ‘voggel’. Het boek is eigenlijk bedoeld voor kinderen van vier tot acht jaar, maar ik heb hem Nomi al wel voorgelezen. Natuurlijk snapt ze er nog niet veel van, maar toch vindt ze het leuk om voorgelezen te worden. Ze vindt vooral de plaatjes erg leuk en ik vind ze ook echt heel mooi getekend. Verder ben ik ook erg enthousiast over het verhaal. Het is geen boek dat je ‘alleen even leuk voorleest’, het gaat dieper op dingen in en het zet kinderen aan het denken.

mootje 4

Wil jij één van de twee exemplaren winnen? Like dan de Facebookpagina van MadebyMalou.nl en laat een reactie achter onder dit artikel. Ik zou het leuk vinden als je vertelt voor wie je dit boek graag zou willen winnen. Delen mag natuurlijk altijd.

Mootje is mede mogelijk gemaakt door crowdfunding donaties en het is uitgegeven door Rose Stories. Het boek is onder andere bij boekwinkels en Bol.com te koop voor € 14,95.

Je kunt meedoen aan deze winactie tot en met woensdag 22 juni.

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

30 gedachten over “Win het boek Mootje

 1. Heleen schreef:

  Dit kinderboek is weer eens wat anders! Ik zou het aan mijn jongens voorlezen. En misschien na een paar keer lezen doneren aan school. Daar zitten ook wat marrokaanse kindjes, misschien herkennen ze zichzelf daarin

 2. Saskia schreef:

  Ja leuk! Ik ben ook gek op voorlezen bij mijn gastkindjes. Wil binnenkort zelf starten thuis met kindjes op te vangen dus boekjes zijn zeer welkom 🙂

 3. Els schreef:

  Wat een leuk boek, ik weet zeker dat mijn zoon James er heel blij mee zal zijn. Zijn broertje is er nog te jong voor maar die komt ook vanzelf aan de beurt.

 4. Chantal schreef:

  Dit boek zou ik heel graag willen voor mijn zoontje, die elke avond voorgelezen wil worden uit herkenbare boekjes. Ik denk dat dit boek prima bij zijn belevingswereld aansluit.

 5. Linda vergouwen-vermaire schreef:

  Ik zou graag mee willen doenvoor het initiatief “in de boekenkast” van pretletters. Pretletters zet zich in om een bibliotheekje te realiseren voor begeleiders die lezen met en voor het gehandicapte kind. Zou kunnen meerdere kindjes hier van genieten!

 6. Monique schreef:

  Wat een toffe winactie. Ik doe graag mee voor mijn eigen dochtertje Elin. Ze is nu bijna 10 weken maar vind plaatjes kijken waar kleurtjes inzitten al helemaal geweldig. En voorlezen vind ze ook leuk. Ze zit dan al zo lekker geinteresseerd te kijken.
  Ik zal dit boekje dan ook heel graag voor haar willen winnen.

  Hopelijk geniet je zelf nog een beetje van je zwangerschap?

 7. Liesbeth schreef:

  Wat een leuk boekj! Ik doe graag mee om in mijn klas voor te lezen! Ik heb groep 3 en deze kids ontspannen heerlijk tijdens het voorlezen na het harde werken!

 8. Maureen schreef:

  Heerlijk! Wat een rijkdom, samen op bed nog lekker even een boekje lezen. Ik vind het altijd zo’n fijn moment van de dag. Mn dochtertje vind dit boek vast heel leuk.

 9. Annelies Pietens schreef:

  ik zou heel graag mee willen doen voor mijn dochter! wat een mooie plaatjes en kleuren staan erin zeg!! Je FB pagina vond ik al leuk :D!

 10. Arina schreef:

  Hoi!
  Wat ziet dit boek er mooi en spannend uit! Ik zou het ontzettend graag willen.. ik geef les in Berlijn aan Nederlandse kinderen (4-8 jaar). Ook hier besteden we veel aandacht aan de rijkdom van ieders achtergrond! Fijn dat er eindelijk een modern en representatief boek is die iedereen aan het denken zet. Chapeau! Grt.

 11. Fatima-Michelle schreef:

  Wat leuk! Mijn dochter is half Marokkaans en ik vind identiteitvorming zo belangrijk. Dus zulke boeken vind ik echt onmisbaar in haar boekenkast. Je wordt als Marokkaan niet altijd geaccepteerd dus zulke boeken dragen er aan bij dat je je ‘normaal’ voelt. Echt een leuke winactie!

 12. Karin schreef:

  Leuk!! Ben ook dol op kinderboeken. Gelukkig houden mn dochtertjes ook van voorgelezen worden 😉 ik zou dan ook voor hen willen winnen! Ben wel benieuwd naar het boek, de illustraties zijn iig al heel leuk vind ik!

 13. Feinette Brouwer schreef:

  Wat een leuk boek. Ik vind de illustraties ook zo mooi. Ik doe graag mee voor mijn oppaskindjes, tweeling van vier. Ze vinden het geweldig als ik ze nog een verhaaltje voor lees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.