ZWANGERSCHAP: 30 WEKEN ZWANGER

Ik ben inmiddels beland in het laatste kwart van mijn zwangerschap, want ik ben 30 weken zwanger! Nog maar 10 weekjes dus, hoewel erg weinig kindjes op de uitgerekende datum geboren worden. In de afgelopen twee weken ging ik voor het eerst naar zwangerschapsbegeleiding, ik kocht weer wat dingetjes en ik had een groeiecho.

Twee weken geleden ging ik met mijn moeder en zusje een dagje naar Zwolle, waar mijn zusje een kamer heeft. Ze moest wat spulletjes wegbrengen en natuurlijk gingen we even de stad in. Nu kan het allemaal nog, want ik voel me nog steeds heel goed. Van een dag winkelen ben ik wel wat sneller moe, maar dat hoort er gewoon bij, dus ik heb niks te klagen. Dit setje kreeg ik van mijn zusje en moeder, lief hè? Ik zal binnenkort trouwens eens een shoplogje online zetten, met de babyspulletjes die ik de afgelopen tijd kocht.

Een paar dagen later kreeg ik opeens de ingeving dat we nog geen babyfoon hadden. En natuurlijk moest die meteen op dat moment gekocht worden. Je weet maar nooit hoe lang ik nog in staat ben om de stad in te gaan (oké, een babyfoon kun je ook wel bestellen, maar ik vond het wel een goed excuus).

1 september ging ik voor het eerst naar zwangerschapsbegeleiding. Ik twijfelde van tevoren heel erg of ik wel naar zo’n ‘pufclubje’ wilde, maar ik ben blij dat ik me heb aangemeld. Inmiddels ben ik er twee keer geweest en ik heb al heel veel tips en interessante informatie gekregen.

De nesteldrang begint nu ook wel een beetje toe te slaan, dus ik besloot alvast te beginnen met wassen. Met de kleinste maatjes wacht ik nog even, maar grotere maten heb ik alvast gewassen, zodat die straks echt schoon in de kast liggen. Voordat ik ze ga gebruiken, was ik ze nog wel een keer, maar bij sommige kledingstukken duurt dat nog ruim een jaar. Voor die tijd wilde ik ze dus wel een keertje gewassen hebben.
Bij mijn verloskundige krijg je standaard een groeiecho bij 30 en 34 weken, en donderdag was het zover. Ik vond het best spannend, want ik had het idee dat mijn buik niet echt was gegroeid de laatste tijd. De baby bleek qua grootte heel gemiddeld te zijn, en verder zag alles er ook goed uit. Wel ligt ze nog in een stuit (dus met het hoofdje omhoog), maar volgens de verloskundige heeft ze nog genoeg ruimte om te draaien. Helaas wilde ze niet op de foto, ze lag met haar hoofd schuin naar achteren en ze had haar handje voor haar gezicht. Het was wel heel leuk om de baby na 10 weken weer te zien, en ik heb nu al zin in de volgende echo!

20 gedachten over “ZWANGERSCHAP: 30 WEKEN ZWANGER

 1. Manon schreef:

  Grappig dat we allebei precies dezelfde dingen doen en ook precies (ofja bijna) gelijk lopen! Hier ook de babywas gedaan en twee keer naar zwangerschapsyoga geweest haha 😀

 2. Kirsty schreef:

  Wat een schattige kleertjes zeg! En wat fijn dat je je zo goed voelt nog, hopelijk blijft dat zo, dat zou natuurlijk wel ideaal zijn! 🙂 En wat schattig dat je baby met zijn/haar handje voor het hoofdje lag, echt net alsof hij/zij niet op de foto wilde haha!

 3. Joyce schreef:

  Oh de eerste babywasjes, zo leuk! Nu nog wel 😉 Haha, op een gegeven moment kun je geen mini kleertjes meer zien in de was, maar ach 😉

  Heel fijn ook dat je je nog goed genoeg voelt om lekker te winkelen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.