ZWANGERSCHAP: BUIKFOTO’S TWEEDE TRIMESTER

Jullie hebben al regelmatig buikfoto’s voorbij zien komen, bijvoorbeeld in mijn tweewekelijkse zwangerschapsupdates. Laatst keek ik zelf alle foto’s eens door en ik vond het erg leuk om mijn buik te zien groeien. Het is echt bizar om te zien hoeveel mijn buik soms groeit in een week! Inmiddels ben ik 27 weken zwanger en ik merk steeds vaker dat ik echt een grote buik heb, soms vergeet ik het even en loop ik met mijn buik ergens tegenaan, maar ik heb er nog niet echt last van eigenlijk. Als je verder klikt, zie je de foto’s van week 14 tot en met week 26. 

Voor de echo die ik in week 14 had, dacht ik nog dat ik 9 weken zwanger was. Ik snapte al niet waarom mijn buik zo opgezet was, maar toen ging ik er nog vanuit dat het mijn darmen waren. Na de echo besloot ik mijn eerste buikfoto te maken en vanaf toen maakte ik er iedere week een. 
Vanaf week 18 groeide mijn buik behoorlijk en ik vond dat ik al een hele grote buik had. Als ik het nu zie, valt het heel erg mee, maar er is toch wel een duidelijk verschil te zien met week 14.
Na de twintigste week was mijn buik ook echt niet meer te verbergen, zelfs in wijde shirts zag je mijn buik. Toch had ik toen het idee dat de groei niet zo heel hard meer ging. Volgens de verloskundige groeide mijn baarmoeder wel goed, dus ik maakte me geen zorgen. 
Rond week 25 kreeg mijn buik echt weer een groeispurt en tijdens de vorige controle bij de verloskundige bleek het kindje ook hard gegroeid te zijn. 
Ik ben erg benieuwd hoeveel ik nog ga groeien. De baby zal nog ongeveer drie keer zo zwaar worden, dus ik denk dat mijn buik nog wel een stuk groter zal worden.

12 gedachten over “ZWANGERSCHAP: BUIKFOTO’S TWEEDE TRIMESTER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.