ZWANGERSCHAP: WEEK 14 TOT EN MET 17

Vandaag ben ik precies 18 weken zwanger en ik vond het weer tijd worden voor een update. Vorige week vertelde ik jullie dat we een meisje krijgen en ik ben heel blij dat we het nu weten. Het is nu veel makkelijker om dingen te kopen en we hoeven niet meer na te denken over jongensnamen. Nu maar hopen dat het bij de 20 weken echo nog steeds een meisje blijkt te zijn, haha.

Week 14
In week 14 hadden we de eerste echo en bleken we opeens al 14 weken zwanger te zijn, in plaats van 9. Meer hierover kun je hier lezen. Deze week stond vooral in het teken van het vertellen, want iedereen mocht het nu weten! De reacties waren echt ontzettend leuk, ik heb eigenlijk alleen maar positieve dingen gehoord.
Week 15
In week 15 besloten we toch maar een geslachtsbepalende echo te plannen. We wisten al wel dat we het geslacht wilden weten, maar in eerste instantie wilden we wachten tot de 20 weken echo. In deze week hebben we de eerste spulletjes al gekocht, zoals het wipstoeltje die je op de foto bovenaan ziet. Daarnaast zijn we voor het eerst gaan kijken bij winkels als Baby-Dump en Prenatal, wat ik echt heel leuk vond. We hebben nog niet echt dingen gekocht, maar we zijn al wel wat ideeën aan het opdoen.
Week 16
In deze week hoorden we dat we een meisje krijgen! Het was een hele leuke echo en ondanks dat het een pretecho was, heeft ze ook gekeken of alles (voor zover ze dat nu kon zien) goed was. Gelukkig zag alles er goed uit, we konden zelfs de hartkamers zien, en we zagen dat haar maagje en nieren werken. In deze week hebben we heel veel kleding gekregen van mijn schoonzus en zwager, waar hun dochter niet meer inpast. We hebben opeens dus heel veel kleertjes! Daarnaast kregen we van mijn moeder hele leuke rompertjes, die je in mijn dagboekje terugziet. Ook kregen we wat kleertjes die ik zelf als baby heb gedragen, heel leuk! De kast begint dus al steeds voller te raken.
Week 17
Ik begin steeds meer een buikje te krijgen, dus positiekleding komt nu erg goed van pas. Shirtjes pas ik nog wel, maar mijn broeken kunnen nauwelijks meer dicht. Het shortje op de 16 weken foto heb ik trouwens ook met een elastiekje dichtgedaan haha. Ideale oplossing. In deze week had ik de eerste ‘gewone’ controle bij de verloskundige. Alles bleek goed te zijn, ik ben de laatste tijd alleen erg snel duizelig. Volgens de verloskundige moet ik wat vaker iets eten, het liefst iedere twee uur. Sinds ik dit doe, heb ik echt minder last van duizeligheid gelukkig. 
Dat waren de afgelopen weken, binnenkort zal ik jullie weer een update geven!

27 gedachten over “ZWANGERSCHAP: WEEK 14 TOT EN MET 17

  1. Minke Maria schreef:

    Hihi, bij 14 weken is het nog zo'n 'Is ze zwanger of heeft ze zwaar getafeld?'-buikje, maar nu kun je er niet meer om heen. Leuk om te zien hoe hard dat eigenlijk gaat.

    Fijn om te horen dat alles goed gaat en dat de duizeligheid makkelijk op te lossen is. 🙂 Je bent natuurlijk snel extra energie kwijt met zo'n hard groeiend kindje in je buik!

  2. Sonja deJ schreef:

    Leuk hè, zo'n groeiende buik! Kan het ook niet laten om er continu foto's van te maken! Ik krijg een meisje en een jongen, en over de jongensnaam waren we eerder uit, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.