ZWANGERSCHAP: WEEK 18, 19 EN DE 20 WEKEN ECHO

Op dit moment ben ik 20 weken en 1 dag zwanger, dus het is weer tijd voor een nieuwe update. Ik heb even gewacht tot de 20 weken echo, zodat ik daar ook iets over kon schrijven. Die had ik vanochtend en gelukkig was alles goed!

Week 18
Het begint nu wel echt te kriebelen om dingen te gaan kopen! Ik ging met mijn moeder naar Nijmegen en daar ging ik op zoek naar babykleertjes, maar ik kon weinig leuke dingen vinden. Daarnaast ging ik samen met mijn vriend naar wat babywinkels om een kamertje uit te zoeken. We zagen een hele mooie, maar we wilden toch even de 20 weken echo afwachten, voordat we echt iets bestelden. Kleertjes kochten we al wel, ze zijn echt te schattig om niet mee te nemen! 
Week 19
Bijna op de helft! Ook deze week kocht ik wat kleertjes, en ik kreeg een paar cadeautjes van een vriendin, heel leuk! Deze week had ik regelmatig last van mijn rug, ik hoop dat dat niet doorzet.. Maar goed, het schijnt erbij te horen. Ik ging op zoek naar een mooie roze kleur voor op de muur in de babykamer (een muur is nu blauw, maar die wil ik roze gaan verven), maar ik kocht nog niks, omdat ik even wilde afwachten of het tijdens de 20 weken echo nog steeds een meisje was. Het zou toch jammer zijn als we daarna weer opnieuw zouden moeten verven..
Deze week voelde ik ook wat ‘plopjes’ en kriebels in mijn buik, zou het de baby zijn? Ik voelde het hiervoor ook al een paar keer, maar deze week werd het echt een stuk duidelijker. Mijn placenta ligt aan de voorkant, dus volgens de verloskundige zou ik het waarschijnlijk pas na de 20 weken voelen, maar volgens mij begin ik toch al wat te voelen! 
De 20 weken echo
Dit vond ik toch wel een heel spannend moment! Tijdens de geslachtsbepaling had ze al naar een paar dingen gekeken en toen zag alles er goed uit, maar tijdens de 20 weken echo worden er toch wel eens afwijkingen gevonden.. We moesten om 8.00 uur in het ziekenhuis zijn en zoals gewoonlijk was ik weer veel te vroeg. Om 8.00 uur mochten te naar binnen en ze begon meteen met de echo. Iedere lichaamsdeel werd helemaal bekeken en de verloskundige beschreef precies wat ze zag, en het was heel leuk om te zien. Gelukkig zijn er geen afwijkingen gevonden en ze groeit precies volgens schema (ja, het is nog steeds een ‘ze’), dus we zijn heel blij! 

We zitten nu in de tweede helft van de zwangerschap en vanavond ga ik echt die roze verf kopen haha. Ik houd jullie op de hoogte!

16 gedachten over “ZWANGERSCHAP: WEEK 18, 19 EN DE 20 WEKEN ECHO

  1. Nicky schreef:

    De 20 weken echo is inderdaad heel spannend. Je bent wel super opgelucht wanneer je te horen krijgt dat alles in orde is. Gefeliciteerd met jullie meisje! Succes met de tweede helft van de zwangerschap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.