37 WEKEN ZWANGER

De hele zwangerschap heb ik telkens updates gegeven over twee weken, maar omdat het einde nu wel heel dichtbij komt, besloot ik dat in de laatste weken iedere week een update schrijf. Ik ben nu 37 weken zwanger en alles gaat eigenlijk nog steeds wel prima. Ik merk wel dat het lichamelijk wat zwaarder wordt, maar het is nog steeds goed te doen. Wat wel vervelend is, is dat ze behoorlijk in mijn ribben duwt. Daardoor wordt zitten na een tijdje pijnlijk en besteed ik wat minder tijd achter mijn computer, want na een tijdje gaat het echt pijn doen. 

Gisteren was ik bij de verloskundige voor, waarschijnlijk, de laatste controle. Alles was goed, maar ze ligt nog steeds verkeerd om. Daarom moet ik vrijdag weer naar de gynaecoloog en waarschijnlijk blijf ik dan daar onder behandeling. Bij de gynaecoloog gaan we bespreken hoe de bevalling zal gaan, en ik denk dat het een keizersnee gaat worden. Wat wel grappig is, is dat Bart vanaf het begin van de zwangerschap al denkt dat de baby met een keizersnee geboren gaat worden. Zelf had ik het niet echt verwacht, maar ik zie er ook niet tegenop eigenlijk. 
Ik had nooit verwacht dat het zo moeilijk zou zijn om een ziekenhuiskoffer in te pakken. Maar jeetje, ik weet gewoon echt niet welke kleertjes ik voor haar mee moet nemen! Volgens de laatste echo heeft ze lange benen, dus pakjes of broekjes met voetjes eraan, lijken me niet handig. Eigenlijk zoek ik nog steeds een overslagshirtje, maar ik kan nergens een leuke vinden. Ik denk nu dat dit haar eerste outfitje gaat worden, maar dat kan zo weer veranderen haha. 
Laatst zette ik voor het eerst een blote buikfoto online. Ik vond het best eng, maar ik kreeg er echt ontzettende leuke reacties op! Met kleren aan ben ik best trots op mijn buik, maar zo zie je behoorlijk wat striemen, een litteken van mijn navelpiercing en een litteken van mijn blindedarmoperatie. 
Nog drie weekjes tot de uitgerekende datum! Zoals ik bovenaan al schreef, is achter mijn laptop zitten dus niet meer zo heel comfortabel. Daardoor weet ik niet of het lukt om iedere dag een artikel online te zetten. Ga dus niet meteen denken dat ze baby er is als er niks online komt, hoewel ik dan natuurlijk ook even geen tijd heb om iets online te zetten. Ik weet ook niet of ik in het ziekenhuis überhaupt kan bloggen, maar als je op de hoogte wil blijven, kun je me het beste volgen via Instagram. Ik ga er vanuit dat ik daar wel redelijk snel een fotootje op kan zetten, na de bevalling. 

33 gedachten over “37 WEKEN ZWANGER

 1. Miss Mags schreef:

  Mijn god wat gaat de tijd snel… en wat een mooie zwangere buik heb je. Waarschijnlijk zullen ze eerst gaan kijken of ze je meisje kunnen laten draaien, zodat je alsnog natuurlijk kunt bevallen. Althans zo is de procedure hier.
  Hier inmiddels nu bijna 19 weken zwanger, en ook hier gaat het snel.

 2. Fleur schreef:

  Aaaaah zoo spannenddd!
  En eigenlijk is het toch best bizar dat je nu nog een kleintje bij je draagt en dat die binnenkort een echt mensje op deze wereld is!
  Ik vind het zo leuk voor jullie Malou en stiekem ben ik ook wel heel erg benieuwd, haha!

 3. manoontje schreef:

  Leuk weekoverzicht! De laatste loodjes, nog even doorbijten! Vind het een leuke outfit die je uitgekozen hebt. Bij mij zitten er drie verschillende setjes in voor het geval dat het warmer/kouder is of dat ze alles direct onderspuugd of iets 😉

 4. Jennifer schreef:

  Oh, het eerste pakje drama! Jaa, dat heeft hier ook al wel een beetje plaatsgevonden. We hebben na de 20 weken echo iets gekocht waarvan we zeiden dat het zijn eerste pakjes werden, maar nu we nog veel meer leuke dingetjes erbij hebben is de twijfel heftig toegeslagen hoor! Ik ga hopelijk thuis bevallen dus ik heb waarschijnlijk gewoon lekker alles bij de hand, maar ondanks dat ga ik dus echt wel wat klaarleggen, want ik wil het allemaal ook zelf uitkiezen. Gelukkig is vriendlief wel makkelijk en vindt hij alles mooi en leuk wat we voor de baby hebben dus mag ik lekker mijn gang gaan. Maar zonder zijn mening blijft het toch een hele opgave hoor!

 5. Petra schreef:

  Spannend, want mijn schoondochter is nu 36 weken zwanger van haar dochtertje, en ik ben nu zo benieuwd..regelmatig heb ik je updates gelezen…en wauw wat gaat het toch hard….ik hoop dat je laatste loodjes voorspoedig verlopen en ook de geboorte van de kleine dame zonder extremen verloopt…succes, groetjes Petra

 6. saarenzo schreef:

  Wat spannend! Die eerste foto met de slofjes op jouw buik is zo schattig <3 En je buik is juist iets om trots op te zijn! Helemaal niet nodig om je je er door de striemen voor te schamen 🙂

 7. Bo schreef:

  Waauw Malou, je buik ziet er super uit. Misschien een beetje raar om te zeggen, maar het ziet er echt heel leuk uit. Ik wens je heel veel sterkte met de bevalling, hopelijk komt alles goed. Erg leuk en interessant om te lezen trouwens 🙂 Ik weet zeker dat jij en je vriend straks harstikke trots zijn 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.