9 BABYSPULLEN DIE IK NOOIT GEBRUIK

Op internet staan heel veel verschillende baby-uitzetlijsten en ik heb braaf alles gekocht wat erop stond. Ik ben vooral uitgegaan van de uitzetlijst van de kraamzorg, ik ging er vanuit dat ik dat allemaal wel nodig zou hebben. Op andere uitzetlijsten kwam ik nog andere dingen tegen, waardoor ik ging twijfelen wat ik nou wel en niet moest kopen. En daarin ben ik vast niet de enige. Daarom besloot ik een lijstje te maken met dingen die op veel uitzetlijsten staan, maar die ik nooit gebruik.

– Flanellen luiers
Ze staan op bijna iedere uitzetlijst, maar ik weet eigenlijk niet eens waarvoor ze gebruikt worden. Misschien tijdens een thuisbevalling? Ze liggen hier nog steeds in de kast, maar ik heb ze nog nooit gebruikt.

– Aerosleep
We kochten de babymeubels via Marktplaats en daar kregen we een Aerosleep bij. Eerst dacht ik dat ik het wel zou gaan gebruiken, maar toen ik me er meer in ging verdiepen, leek het me niet zo’n strak plan. Het mag bijvoorbeeld niet gebruikt worden in combinatie met kruiken (als een kruik gaat lekken, verdeelt het hete water zich door de hele Aerosleep) en ’s winters schijnt het te koud te zijn door alle gaatjes die erin zitten. Daarom ligt de Aerosleep nu op zolder.

– Navelbandjes
Deze had ik bijna gekocht, maar in de Hema heb ik toch nog even gegoogled of ze wel gebruikt worden. Nee dus. Het advies is nu om de navelstreng gewoon in de laten drogen en er niks mee te doen, dus ik snap eigenlijk niet zo goed waarom ze nog verkocht worden.


– Kruikenhoezen
Die heb ik wel gekocht, en vervolgens nooit gebruikt. Het is veiliger om een hydrofiele luier om de kruik te doen met een knoop aan de zijkant, zodat hij niet weg kan rollen. Anders zou de hete kruik tegen je kindje aan kunnen komen.


– Flessenwarmer
Weer iets dat ik bijna gekocht had. Het leek me wel handig om gekolfde melk in een flessenwarmer warm te kunnen maken, dus ik ging op zoek naar zo’n ding. Ik had hem al in mijn hand en toen las ik op de achterkant dat het 12 minuten duurt totdat de melk warm is. En dan gaan ze er ook nog vanuit dat de melk al op kamertemperatuur is als je de fles in de flessenwarmer zet. Als je een flesje uit de koelkast haalt, duurt het dus nog veel langer. Dan gebruik ik liever gewoon warm water.– Badthermometer
In het ziekenhuis liet de verpleegster ons voelen of we de temperatuur van het water in het badje goed vonden en ze zei dat een badthermometer echt niet nodig was. Ook de kraamverzorgster gebruikte hem niet, dus hij ligt nu ergens achterin de kast.


– Combi Cotti buikdrager
Dit leek me wel handig, een buikdrager die je niet hoeft te knopen. Ik kocht er een via Marktplaats, maar wat een onding is dat zeg. De banden zijn altijd te lang of te kort, dus ik kon Nomi er niet goed in dragen. Ik heb nu een draagdoek van ByKay en die is veel fijner.
– Babyzeep
Ik heb twee stukken zeep van Zwitsal en hoewel ik ze heerlijk vind ruiken, heb ik ze nog nooit gebruikt. Nomi heeft een gevoelig huidje, dus zeep met parfum erin lijkt me niet zo geschikt voor haar. Van alleen water wordt ze schoon genoeg, en sowieso worden baby’s bijna nooit echt vies.


– Desinfecterende gel
Dit zat in het kraampakket en ik heb het nog nooit gebruikt. Als ik mijn handen schoon wil hebben, was ik ze. Je zou daarna zo’n gel kunnen gebruiken, maar je kindje moet ook een beetje weerstand op kunnen bouwen, toch? Deze staat ook nog steeds ongebruikt in de kast. Misschien moet ik deze spullen binnenkort maar eens naar zolder brengen haha.

Gerelateerde artikelen:
– Musthaves voor je baby
– De babyuitzet; wat gebruik ik?
– Favoriete babyverzorgingsproducten
– De baby uitzetlijst, wat heb ik gekocht?

14 gedachten over “9 BABYSPULLEN DIE IK NOOIT GEBRUIK

 1. BySilke schreef:

  Leuke dingetjes wel, handig dat je dit eens oplijst! Persoonlijk denk ik wel dat ik zo'n buikhanger zou gaan dragen, al lijkt de draagdoek die jij gebruikt ook wel handig 🙂

 2. Gwen schreef:

  Die wasgel gebruik ik voor het kolven op mijn werk. Nou ja, als ik eraan denk (hij zit in mijn kolftwas), wat inhoudt dat ik het 6 vd tien keer gebruik. Verder niet haha.

 3. Daniëlle schreef:

  Er ziin inderdaad altijd dingen die je in de praktijk niet gebruikt. Wist je dat je spullen uit je kraampakket naar een inzamelpunt van Stichting Baby Hope kunt brengen?

 4. Ondeugende Spruit schreef:

  Voor mij zijn het 8 babyspullen die ik nooit gebruik, maar ik gebruik de desinfecterende gel wel. Ik gebruik deze wanneer we onderweg zijn en ik een luier moet verschonen op een plek waar geen water in de buurt is. Super handig!

 5. Sylvia schreef:

  Ik gebruik de flanellen luiers tussen de hoeslaken en molton in onder F z'n bibs, als die dan doorlekt of spuugt komt het niet gelijk op het matras terecht 🙂 zo werd het hier ook verteld door de kraamzorg 🙂 De buikhanger lijkt mij ook niks gebruik liever een doek dan, en heb ook een flessenwarmer gehad onding , de flesjes werden steeds voller en dat ding warmde het gewoon niet meer goed op .. En hier een elektrische kruik gebruikt dus geen gedoe met heet water

 6. Esther schreef:

  Het meeste van wat er staan heb ik geeneens gekocht omdat ik dacht het toch overbodig zou zijn. Hier de kruikenzak wel gebruikt en dan nog een hydrofiele luier er tegenaan.
  Ja die flessenwarmer he, zo stom. Zo'n ding zou toch juist veel sneller moeten zijn.. hier 2x gebruikt !

 7. Jennifer schreef:

  Ik kan dit lijstje nog wel even aanvullen met wat dingen die ik ook niet gebruik hier. En die flanellen luiers heb ik ook nooit in huis gehad, ze hebben gewoon m'n hydrofielen gepakt bij m'n thuisbevalling.

 8. Heleen schreef:

  Het meeste is heel herkenbaar! Het flesje desinfecterende gel ligt bij ons in de auto. Vroeger voor het onderweg luier verschonen, nu voor opruimen na wagenziekte… Wat ik mis op je lijstje (al weet ik dat genoeg mensen hem heel lang gebruiken): het babybadje. Bij mijn eerste zoon had ik hem geleend en in totaal 4 keer gebruikt geloof ik. Wat een gedoe met vullen, legen etc. Hij ging gewoon mee onder de douche of in de tummy tub. Toen hij iets ouder was, badderde hij in een klein laagje water in het grote bad. Ging prima. Bij mijn tweede heb ik het badje niet eens in huis gehaald, scheelt weer een sta-in-de-weg :-). Nu gaan ze elke dag onder de douche en af en toe in bad.

 9. Merel schreef:

  Die navelbandjes liggen hier ook ongebruikt stof te vangen. Meeste andere dingen wel gebruikt, maar badthermometer zat in badje dus die had ik voor niks. Snap ook niet goed waarom ze die dingen nog steeds verkopen. Geldt ook voor een luieremmer met losse deksel trouwens, wat stinken die dingen!

 10. Liess schreef:

  De desinfecterende gel vind ik heerlijk. Voor mezelf. Zomaar.

  Ik heben tig zwitsal zeepjes crèmes enzovoorts haha

  Thermometer zit toevallig in te bad maar mn vingers voelen eerder of te op temperatuur is dan dat dat ding te aangeeft

  Wat is een flanellen luier ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.