Babyspullen opnieuw gebruiken bij je tweede kind

babyspullen opnieuw gebruiken

Een tijdje geleden werd me gevraagd of ik iets wilde schrijven over het opnieuw gebruiken van babyspullen bij een tweede kindje. Doordat ik een meisje had en een jongen kreeg kon ik natuurlijk lang niet alles opnieuw gebruiken (het zou een beetje zielig zijn om Nomi’s jurkjes bij Lenn aan te doen) maar er zijn hartstikke veel spullen die ik wel opnieuw heb gebruikt.

Toen ik zwanger was van Nomi en babyspulletjes kocht, heb ik best veel neutrale dingen gekocht. Ten eerste omdat ik toen al wist dat ik nog graag een tweede kindje wilde, ten tweede omdat alleen tijdens de geslachtsbepaling te zien was dat Nomi een meisje is. Daarna was het op de echo’s tekens niet duidelijk en ik had verhalen gehoord over meisjes die bij de geboorte opeens jongens bleken te zijn, dus wat genderneutrale spullen kopen leek me niet verkeerd.

babyspullen-opnieuw-gebruiken-4

De meeste kleertjes die ik kocht waren wel echt voor meisjes, maar ik had ook wat neutrale kleertjes gekocht. Nomi’s eerste setje was neutraal, maar die heeft Lenn niet aangehad omdat ik vond dat het echt bij Nomi hoorde. Maar het shirtje op de foto bovenaan en het shirtje wat Lenn op de foto hierboven aanheeft zijn allebei van Nomi geweest. Het shirtje op de foto hierboven kwam van de jongensafdeling, maar ik vond hem ook prima kunnen voor een meisje. En ik vond hem bij Lenn ook heel leuk staan. Ook heel veel rompers van Nomi zijn unisex en die liggen nu in Lenns kast.

XL hydrofiele luier

Voor Nomi had ik bijna alleen maar witte hydrofiele luiers en die konden dus gewoon opnieuw gebruikt worden. Ook deze XL hydrofiele luiers gebruik ik nu voor Lenn, want voor Nomi gebruik ik ze bijna niet meer.

babyspullen-opnieuw-gebruiken-3

Ook heeft Lenn Nomi’s oude slaapzak regelmatig aan. Volgens Hema is het een jongensslaapzak, ik vind hem ook prima kunnen voor meisjes. Nomi heeft hem heel veel aangehad en dat kun je ook wel een beetje zien, maar ik vind het onzin om daarom een nieuwe te kopen. Ook Nomi’s mintgroene slaapzak gaat binnenkort naar Lenns kast, want Nomi past er nog maar net in.

happy horse konijn

Qua speelgoed kan het me eigenlijk niks schelen of het voor jongens of meisjes is. Ik heb Nomi’s roze konijn laatst in de box gezet (10 minuten later had Nomi hem er weer uitgehaald, ze was het er niet zo mee eens. Maar goed daar gaat het niet om) en ik zou niet weten waarom Lenn niet met ander meisjesspeelgoed zou kunnen spelen.

tula zigzag

En er zijn nog veel meer dingen die ik voor Lenn weer gebruik. Draagzakken en – doeken, dekentjes, lakentjes, hoezen voor aankleedkussens, boxkleden, et cetera. Ik hou best van roze, maar ik wilde niet mijn hele huis roze omdat ik een dochter heb. En dat kwam uiteindelijk dus heel goed uit, want daardoor heb ik heel veel spullen opnieuw gebruikt.

Hoe ging dit bij jou? En als je (nog) geen tweede kind hebt; hoe zou je dit doen?

5 gedachten over “Babyspullen opnieuw gebruiken bij je tweede kind

 1. Charlotte schreef:

  Wij krijgen weer een meisje dus ik verwacht erg veel opnieuw te kunnen gebruiken. Maar natuurlijk gaan er ook wel wat nieuwe dingen komen, dat is ook gewoon leuk om te kopen toch?!

 2. Nicole @ Everyday-Life.nl schreef:

  Wij zitten nu met hetzelfde, maar andersom. We hebben een zoontje en krijgen een meisje. Ik heb alle neutrale dingen bewaard qua kleding. Dekentjes en hydrofiele doeken bewaar ik wel gewoon. Ze kan best onder een blauwe deken liggen vind ik..

 3. Lori (Mama's Jungle) schreef:

  Ja zeker. Hier ook veel hergebruik van onze meid voor de baby jongen. Bijna de hele kamer en dan wat gepimpt met andere kleuren. Speelgoed, knuffels (die inderdaad weer vrolijk uit de babykamer gevist worden šŸ˜‰ ), doekjes, dekentjes, neutrale pakjes en kleding.

 4. Volgmama schreef:

  Omdat ik twee jongens heb schuift alle kleding wat nog goed is van de oudste naar de jongste door. Maar ik koop ook wel weer dingen nieuw. Niet alles hoeft door. Het is ook een ander kindje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.