Daar is ze dan; Elena Maeve!

elena maeve

Daar is ze dan! Op 29 januari om 12.48 uur is Elena Maeve geboren! Jullie wisten waarschijnlijk al dat ik een geplande keizersnede zou krijgen, maar de datum hielden we nog even geheim.

Ik kreeg een aantal berichtjes van mensen die dachten dat ze maandag de 28ste geboren zou worden en eigenlijk ging ik daar ook een beetje vanuit voordat we de datum te horen kregen. Ik was op zondag namelijk 39 weken zwanger en ik dacht, dan plannen ze de keizersnede vast de dag erna. Maar nee, het werd een dagje later.

De keizersnede

Dinsdag 29 januari brachten we Nomi en Lenn ’s ochtends naar mijn schoonouders en daarna gingen we door naar het ziekenhuis. Daar meldden we ons om 10.15 uur. Ongeveer 2 uur later begon de keizersnede. Door verklevingen duurde het allemaal vrij lang, maar om 12.48 uur was ze er dan!

Elena Maeve!

Vrij snel hoorden we haar eerste huiltje en ondertussen klopte de navelstreng even uit. Ze werd nagekeken door de kinderarts en het ging toch allemaal niet zo goed als we hadden gehoopt. Elena had veel vocht in haar longen en ze moest heel veel moeite doen om te ademen. Ze kreeg wat extra zuurstof en de artsen vertelden me dat ze misschien even opgenomen moest worden op de couveuseafdeling. Gelukkig was het uiteindelijk niet nodig, maar het was wel even spannend. Ik zal jullie later het hele verhaal vertellen.

Na even op de uitslaapkamer te zijn geweest, mochten we naar de kraamsuite. Daar bleek Elena 3422 gram te wegen. Een klein hummeltje, vergeleken Lenn die een geboortegewicht had van 4280 gram. Vanaf dat moment ging alles hartstikke goed. Zo goed zelfs, dat we 24 uur later het ziekenhuis al mochten verlaten. De kinderarts stond er eigenlijk niet helemaal achter, omdat Elena’s start natuurlijk niet top was. Maar uiteindelijk kregen we groen licht en stapten we in de auto!

Binnenkort ga ik jullie nog veel meer vertellen over Elena’s geboorte en ook over de eerste ontmoeting tussen Nomi en Lenn en hun kleine zusje.

10 gedachten over “Daar is ze dan; Elena Maeve!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.