Dagboekje 287: Elsa, ‘papa papa poep’ en voetbal

voetbal

Daar is hij weer; mijn dagboekje. Laatst vroeg ik op Instagram wat jullie leuker vonden; dagboekjes of vlogs. Ongeveer 2/3 van de mensen kozen voor dagboekjes, wat ik stiekem wel fijn vond. Ik vind vloggen namelijk best heel leuk, maar niet om iedere week te doen. De komende tijd ga ik het dus een beetje afwisselen, maar ik denk dat er wat meer dagboekjes online zullen komen dan vlogs.

Maandag: ‘Nu zit ik écht op ballet!’

Maandag was Nomi’s tweede balletles. De week ervoor was nog een proefles, en inmiddels heb ik haar ingeschreven. Vol trots vertelde ze aan haar balletjuf dat ze nu écht op ballet zit. En ze vond het weer hartstikke leuk!

Dinsdag: ‘Ik wil óók in de kinderwagen!’

kinderenwagen drie kinderen

Een tijdje geleden waren Nomi en ik het er wel over eens dat ze te groot was voor in de kinderwagen. Lenn en Elena zitten samen in de duowagen, hoewel Lenn ook vaak wil lopen. We gebruiken hem vooral om Nomi naar school te brengen en zij loopt dan. Maar nu had ze opeens bedacht dat ze ook in de kinderwagen wilde zitten, want dan kan ze met Elena spelen. Ook Lenn wilde in de kinderwagen, en dat leverde dit resultaat op. En ik maar duwen!

Woensdag: Quality time met Elena

Woensdagochtend ging Lenn peuterzwemmen met mijn schoonmoeder. Hij kwam tussen de middag weer thuis en toen was hij hartstikke moe, dus hij ging even slapen. Mijn schoonmoeder haalde ’s middags Nomi op van school, dus het was rustig in huis. Ik had wat quality time met Elena en later ook met Lenn, toen hij uit bed was en Elena haar tweede slaapje deed.

Donderdag: ‘Elsa Elsa Elsa Elsa!’

Toen Nomi het laatst ‘super stom’ vond dat we geen Frozen meer konden kijken op Netflix, vertelde ik haar dat we vlak na haar verjaardag heel veel Disney films zouden kunnen kijken op Disney+. Maar toen bleek dat opeens twee maanden eerder te kunnen. Toen ik Nomi van school haalde vertelde ik haar dat, en ze was helemaal enthousiast! De eerste film die ze wilde kijken, was natuurlijk Frozen…

Vrijdag: ‘Papa papa poep’

Elena begint flink te brabbelen en maakt regelmatig ‘papa’ geluidjes. Vrijdag lag ze ook lekker te brabbelen na haar slaapje en dat filmde ik. Toen ik dat later aan Nomi liet zien moest ze heel hard lachen en ze riep ‘Elena zegt ‘papa papa poep’!’ Ik luisterde het nog een keer en ja hoor, zo klonk het inderdaad. Even later was ik in de keuken en hoorde ik Nomi roepen ‘Elena zegt het weer!’ en dat vond ze natuurlijk hartstikke grappig.

Zaterdag: even kijken bij de voetbal

Zaterdagochtend ging ik eerst met Nomi naar zwemles en daarna gingen we even kijken bij de voetbal. Er was een open dag voor kinderen en daar wilde Lenn heel graag naartoe. Nomi wilde ook wel mee, maar nadat ze een paar stappen op het gras had gezet, zeurde ze dat ze er vieze schoenen van kreeg ze wilde ze niet meer meedoen. Nou ja, ik had ook eigenlijk niet verwacht dat ze het leuk zou vinden.

Zondag: Nog even genieten van het weertje

Zondag was het nog hartstikke lekker weer. Nomi en Lenn hebben lekker veel buiten gespeeld. Ik was van plan om even aan het werk te gaan en schoon te maken, maar ik kwam nergens aan toe. Elena wilde behoorlijk veel aandacht en ze vond het niet nodig om langer dan een uurtje te gaan slapen, dus ik was zo ongeveer de hele dag met haar bezig. Maar ach, dat was eigenlijk ook best gezellig.

koken met kinderen

’s Avonds hielpen Nomi en Lenn met koken en ze waren helemaal trots op het resultaat. En ik merk dat als ze zelf meehelpen, ze ook een stuk beter eten!

Hoe was jouw week?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.