Dus zo kom je aan een doorverwijzing naar de kinderarts

doorverwijzing kinderarts

Toen Lenn een baby was, heb ik keer op keer gevraagd om een doorverwijzing naar de kinderarts omdat hij koemelkallergie leek te hebben. Nooit kreeg ik het, want de huisarts en het consultatiebureau vonden het niet ernstig genoeg. Nu lijkt Elena ook allergieën te hebben en wederom vroeg ik om een doorverwijzing. De eerste keer kreeg ik die niet, maar inmiddels zijn we toch doorverwezen naar de kinderarts!

Eczeem

Een jaar geleden ging ik al eens naar de huisarts omdat Elena vrij veel eczeem had. Ik kreeg zalfjes en daarvan moest het wel overgaan. Het hielp totaal niet en het werd juist alleen maar erger. Na een tijdje kwamen we erachter dat ze niet tegen zalfjes kan. Toen we alleen nog maar kokosolie gebruikten op haar huid, ging het een stuk beter.

Tot een tijdje geleden. Haar eczeem begon terug te komen en het werd steeds erger. Twee weken na de bmr vaccinatie kreeg ze allemaal bulten en vlekken en ik dacht dat het een reactie zou zijn op de mazelenvaccinatie. Op het consultatiebureau werd me verteld dat een huidreactie normaal was. Maar het ging maar niet over. De bulten verdwenen wel, maar inmiddels zit ze al wekenlang helemaal onder het eczeem. Het kan te maken hebben met de bmr vaccinatie, maar ze had daarvoor ook al wat eczeem.

Allergische reactie

Verder heeft ze inmiddels twee keer een allergische reactie gekregen nadat ze iets had gegeten. Eén keer was het na een broodkorstje van Lenn, waar hazelnootpasta opzat. De andere keer was het na het avondeten en daar zaten vrij veel verschillende ingrediënten in, waardoor ik niet weet waar ze op reageerde. Maar gezien het feit dat ze reageerde op hazelnootpasta en aangezien ze ook heftig reageert op zonnebrandcrème waar walnootolie in verwerkt is, vermoed ik dat het (deels) te maken heeft met noten.

Tijdens de allergische reacties kreeg ze galbulten, haar ogen werden dik, ze was heel rustig en ze ademende moeilijk. Ik had bijna de huisartsenpost gebeld, maar het ging al vrij snel beter. Hierdoor vind ik het wel eng om Elena nieuwe dingen te geven, want ik weet dus niet waar ze op reageert. Ze krijgt nu sowieso geen noten meer en het eczeem wordt niet echt minder, dus waarschijnlijk is er meer aan de hand.

Doorverwijzing naar de kinderarts

Ik besloot de huisarts maar weer een mailtje te sturen, want ik wilde toch wel graag een doorverwijzing. Ik had verwacht dat ik daar hard mijn best voor zou moeten doen, maar dat bleek helemaal niet zo te zijn. Hij belde me en hij gaf zelf meteen al aan dat hij Elena zou doorverwijzen. Hij verwacht dat we daar binnenkort al naartoe mogen, om er zo snel mogelijk achter te komen wat er nou precies aan de hand is. Elena krijgt dan een allergietest en ik hoop dat we er dan achter komen waar ze op reageert.

To be continued, dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.