Eerste verjaardag van je derde kindje: wat geef je cadeau?

eerste verjaardag cadeau

Wanneer je een derde kindje krijgt, heb je waarschijnlijk al vrij veel speelgoed in huis. En als je jongste dan bijna jarig is, is het best moeilijk om leuke cadeautjes te bedenken! Ik ging op zoek naar leuke cadeautjes en omdat ik vast niet de enige ben die dat lastig vind, heb ik in dit artikel wat cadeautips staan!

1. Wobbel

Een cadeau wat heel lang leuk blijft is een Wobbel. De eerste keer dat ik een wobbel zag, dacht ik ‘wat moet je daar nou mee?’. Het is een soort van kromme plank, maar kinderen vinden het ontzettend leuk. Je kunt erop zitten, vanaf glijden, mee bouwen, als wipwap gebruiken… Wobbels zijn er in verschillende uitvoeringen en maten. Eén van de goedkoopste Wobbels is de Wobbel Starter.

2. Grimms Regenboog

Ook iets wat zorgt voor eindeloos speelplezier: de Grimms Regenboog. Hier in huis hebben we hem al, Lenn kreeg hem namelijk toen hij een jaar werd. En hij wordt nog steeds ontzettend vaak gebruikt. De laatste tijd zijn Nomi en Lenn er vaak een horen mee aan het bouwen, ze maken er een zeemeerminnenstaart van of ze gebruiken het als poppenbedje.

3. Wheelybug

Nomi en Lenn hebben voor hun eerste verjaardag een loopfietsje gekregen. Lenn gebruikt die van hem nog steeds wel eens, en die van Nomi hebben we bewaard voor Elena. Die fietsjes gebruiken ze nu alleen buiten, en het leek me wel leuk om Elena zoiets voor binnen te geven. Toen kwam ik de Wheelybugs tegen; diertjes waar kinderen vanaf 1 jaar op kunnen rijden. Ze zijn er in verschillende maten en de kleinste maat is echt klein, perfect voor dreumesen! Ik wist er via Marktplaats eentje op de kop te tikken voor een klein prijsje, maar ze zijn ook online te bestellen.

4. Poppenbuggy of poppenwagen

Wij hebben het al in huis, en Elena is er helemaal gek op. Ze speelt regelmatig met de poppenwagen en de poppenbuggy. Ze duwt ze dan door de kamer of ze gooit ze om en speelt dan met de wieltjes. Als ze iets groter is en kan lopen, kan ze er natuurlijk nog veel meer mee. Wat mij betreft is het dus een erg leuk cadeau voor een dreumes!

5. Ballenbak

Je moet er wel de ruimte voor hebben, maar dan is een ballenbak wel een heel leuk cadeau. Dit is ook weer een cadeau wat kinderen heel lang leuk blijven vinden.

6. Houten keukentje, of speelgoed daarvoor

Als je nog geen houten keukentje hebt, is dat heel leuk om te geven voor een eerste verjaardag. En als je dat al wel hebt, kun je leuk speelgoed geven wat erbij past. Denk bijvoorbeeld aan pannetjes, een servies, een koffiezetapparaat of een mixer.

7. Playmobil 123

Ook leuk; speelgoed dat je telkens kunt uitbreiden. Dat kan bijvoorbeeld met Duplo, maar daar hebben we al best veel van. Playmobil heeft een lijn die geschikt is voor kinderen vanaf anderhalf, de 123 lijn. Er is van alles te koop, zoals een trein, een dierentuin, een boerderij, een speeltuin, et cetera.

8. Zoef Zoef, Toet Toet, Vrolijke Vriendjes

We blijven nog even bij cadeautjes die je telkens kunt uitbreiden. VTech heeft daar van alles van. Zowel de Zoef Zoef, Toet Toet als Vrolijke Vriendjes lijn is bedoeld voor kinderen vanaf 1 jaar. En als je kind er al iets van heeft, is er altijd wel iets leuks bij te vinden.

9. Boeken

Wat ik zelf ook altijd een heel leuk cadeau vind, is een mooi boek. Een boek met korte verhaaltjes bijvoorbeeld. Leuk om voor te lezen voor het slapengaan, of gewoon op een ander moment.

10. Kleding

En natuurlijk kun je ook gaan voor nuttige cadeautjes. Want eerlijk is eerlijk; je kind weet nu nog niet eens wat een verjaardag is en wat de bedoeling is van al die cadeautjes. Grote kans dat het inpakpapier of de doos leuker is dan het cadeau zelf. Daarom ben ik groot voorstander van nuttige cadeautjes, zoals kleding!

Dit artikel bevat affiliatielinkjes. Meer daarover lees je in mijn disclaimer.

Een gedachte over “Eerste verjaardag van je derde kindje: wat geef je cadeau?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.