Help, wij kunnen niet daten!

daten

‘Even op de kinderafdeling kijken hoor.’ ‘Weet je wat Nomi gisteren zei?’ ‘Oh dit is leuk voor Lenn!’. Ons voornemen om even op de eerste plaats man en vrouw te zijn (en dus niet alleen papa en mama) mislukte een beetje tijdens onze date night. Het was er niet minder gezellig door hoor, maar volgens mij zijn we het echte daten een beetje verleerd.

Het echte daten?

Ja, daarmee bedoel ik dat je je op elkaar richt en het dus niet 90% van de tijd over je kinderen hebt. Oké, 90% is misschien een beetje overdreven, maar je snapt me wel. Bart en ik wilden even een paar uurtjes met zijn tweeën weg, zonder kinderen. Het schijnt goed te zijn voor je relatie en daarnaast is het natuurlijk ook gewoon gezellig.

Even naar de stad

We besloten eerst even naar de stad te gaan, want Bart had wat nieuwe kleding nodig. We keken even bij Primark opeens stonden we op de kinderafdeling. Volledig mijn schuld en het is bijna automatisme om naar de kinderafdeling te lopen. Bart zal het vast ontkennen, maar stiekem vond hij het ook best leuk om tussen de baby- en kinderkleding te kijken. Hij stond met een Mickey Mouse pet in zijn handen, ik kwam mega schattige sandaaltjes tegen en we waren volledig gefocused op Nomi en Lenn.

Vervolgens keken we even op de herenafdeling en ik vind het altijd heel leuk om kleding voor Bart uit te zoeken, dus daar vermaakte ik me prima. Ondertussen hadden we het voor de honderdste keer over Nomi en Lenn en we besloten het even niet over onze kinderen te hebben. Dat lukte voor een minuut of vijf.

Praten over je kinderen

Toen we klaar waren in de stad, gingen we naar de wok om daar te eten. Meteen zag Bart een paar peuters en hij vroeg zich af wat Nomi ervan zou vinden om bij een wok te gaan eten. We kwamen tot de conclusie dat het niet zo’n succes zou zijn en dat ze waarschijnlijk het hele restaurant door zou willen rennen. ‘Het is maar goed dat we haar niet meegenomen hebben hè?’ ‘Inderdaad, dat zou geen succes zijn.’ Stiekem voelden we ons toch wel een klein beetje schuldig dat we haar niet hadden meegenomen.

Ondertussen hadden Nomi en Lenn het natuurlijk hartstikke leuk bij mijn schoonouders, dus dat schuldig voelen sloeg nergens op. Ook aan tafel waren onze kinderen nog steeds voor het grootste deel ons gespreksonderwerp. We hebben het ook wel over andere dingen gehad, maar het echte daten zijn we toch een beetje verleerd.

Op de terugweg besloten we dat we absoluut wat vaker een date night moeten plannen, want we hebben het hartstikke gezellig gehad. En misschien leren we het echte daten dan wel weer 😉

12 gedachten over “Help, wij kunnen niet daten!

 1. Tineke schreef:

  Zo gek is dat toch niet? Voor jullie alle twee zijn Nomi en Lenn het allerbelangrijkste. Met zijn tweeën weg zijn en de hele tijd over werk en koetjes en kalfjes praten is ook niets aan 🙂 Nomi en Lenn zijn gewoon ook hartstikke leuk!
  Liefs

 2. Wendy schreef:

  Hahahaha, ja herkenbaar! Wim en ik kunnen ook niet meer daten! Volgende week ben ik een weekje vrij en gaan de kindjes zaterdag logeren en wij uit eten, ik ben benieuwd, haha 😉

 3. Kelly schreef:

  Ik denk er zoveel stellen zijn die dit hebben. Emile en ik zijn nog niet echt op date night geweest na de geboorte van Olivia. Nou ja wel 1 keer, maar toen voelde ik mij zo opgejaagd ofzo dat we echt letterlijk na het eten weer terug naar huis waren gegaan. Dat gaan we de volgende keer dus toch wel even anders aanpakken denk ik zo haha.

 4. marjons schreef:

  Herkenbaar hoor en toch evengoed is het wel date night. Jullie waren er even met zijn tweetjes op uit. Wij proberen het ook af en toe te plannen, etentje, thermaalbad…. En ja ook bij ons gaat het geregeld over onze kinderen, maar toch genieten we dan van elkaar.

 5. Merel schreef:

  Heel leuk om te lezen, want dit is zo herkenbaar. De kinderen maken ook zo’n groot deel van je leven uit, soms moeilijk om het niet over ze te hebben. Wij gaan regelmatig even samen weg, in het begin namen we ons stellig voor alleen over andere dingen te praten, maar dat lukte niet. Voornemen losgelaten en dat werkt. We lachen om hun grappige uitspraken en streken, het is toch ook heerlijk om zulke fantastische kinderen te hebben? Jullie zijn gewoon apetrots en daar is niks mis mee 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.