In mijn eentje naar de Eras Tour

taylor swift

Ik ben gek op concerten, maar ik was nog nooit in alleen naar een concert geweest. Toen ik vorig jaar hoorde dat Taylor Swift naar Amsterdam zou komen, wist ik meteen dat ik daar heel graag bij wilde zijn. Maar ik kende niemand die mee wilde… Dus toen probeerde ik in juli vorig jaar één kaartje te kopen voor het concert, maar helaas lukte me dat niet.

Een kaartje voor Taylor Swift (proberen te) kopen

Van tevoren moest je je aanmelden, en als je geluk had kreeg je een code waarmee je kaartjes kon kopen. En als je pech had kwam je op de wachtlijst terecht. Ik had geluk en ik kreeg een code, dus vol goede moed zat ik op 13 juli 2023 klaar om een kaartje te kopen. In de wachtrij had ik ontzettend veel mensen voor me, en toen ik eenmaal aan de beurt was kon ik wel janken. Ik kreeg een foutmelding en ik werd achteraan de wachtlijst geplaatst. Toen ik uiteindelijk weer aan de beurt was, waren er geen kaartjes meer.

Ik baalde natuurlijk enorm, want ik wilde haar zo graag live zien. Vervolgens heb ik ruim 11 maanden geprobeerd om (doorverkoop)kaartjes te krijgen. En pas op 24 juni kocht ik mijn ticket. Ik was onderweg naar school om mijn kinderen op te halen toen ik in een groepsapp las dat er kaartjes verkocht zouden gaan worden om 14.00 uur. Precies op het moment dat mijn kinderen uit school zouden komen. Elena was vroeg en ze kwam uit school voordat ik kaartjes kon kopen. Ze gaf me een knuffel en vervolgens ging ze nog even spelen op het schoolplein.

Een minuutje later kreeg ik een link waarmee ik een kaartje kon kopen en dar klikte ik natuurlijk meteen op. Ik had meteen een kaartje gereserveerd, maar toen ik wilde betalen kreeg ik een foutmelding. Tuurlijk, Ticketmaster was weer aan het Ticketmasteren. Maar bij de volgende poging lukte het. Ik wist niet eens waar mijn plek precies was, maar ik had een kaartje en ik was ontzettend blij! Even later kwamen Nomi en Lenn uit school en kon ik ze vertellen dat ik eindelijk een kaartje voor Taylor Swift had.

Hoogtevrees!

Ik wist dat ik een kaartje had op de tweede ring op rij 9, maar wat ik nog niet wist is dat ik halverwege de rij zat. Wat betekende dat ik langs heel veel mensen moest lopen om bij mijn plek te komen en dat vond ik dood eng. Toen we vorig jaar naar Harry Styles gingen zaten we ook in de tweede ring, op rij 13 zelfs, maar toen hoefden we maar langs 2 mensen. En ik zag het zo niet zitten om langs zoveel mensen  te lopen, want ik vind dat doodeng op die hoogte. En daarom besloot ik  toch maar te proberen om een beter kaartje te krijgen, want dat zou heel veel anxiety schelen!

Ticketdrop!

En toen had ik zo ontzettend veel geluk. Ik keek minimaal 10 keer per dag op ticketmaster zonder geluk, maar toen ik woensdagavond toevallig checkte, had ik opeens een kaartje in mijn mandje. En niet eens een doorverkoopticket, nee, gewoon een normaal ticket. Ik zag dat het in de eerste ring op rij 2 was en ik heb niet eens verder gekeken, maar ik heb het meteen gekocht. Het was een belachelijk duur kaartje (€ 224 euro), maar het kon me niks schelen. Zo’n lage plek klonk als muziek in mijn oren.

Alleen naar een concert

Ik had een plekje gereserveerd in een bus die me naar de Arena bracht, zodat ik niet zelf hoefde te rijden. Want het is daar altijd zo vreselijk druk na concerten en de parkeerkosten zijn ook nog eens hartstikke hoog, dus dit was voordeliger én makkelijker.

Van tevoren had ik via Facebook contact gehad met andere meiden die alleen naar het concert zouden gaan, en die heb ik daar ontmoet. Dat was zo leuk en gezellig! We hebben armbandjes geruild, gekletst en ik vond iemand die dezelfde ingang had als ik, dus we gingen gezellig samen naar binnen.

En weet je, tijdens een concert ben je toch eigenlijk niet echt met anderen bezig. Ik keek naar Taylor, ik zong mee, ik maakte filmpjes, ik kletste een beetje met mensen om me heen, stiekem keek ik zo nu en dan even naar de voetbal omdat het meisje naast me dat keek op haar telefoon, en ik genoot ontzettend!

eras tour amsterdam

Ik moet wel zeggen dat vrij veel mensen alleen naar dit concert gingen, waardoor je wel makkelijk contact maakt met anderen. Er waren ontzettend veel mensen uit de Verenigde Staten, en die gingen er volledig vanuit dat iedereen Engels verstond. Gelukkig is mijn Engels niet slecht, dus ik heb hele leuke gesprekken gehad.

Alleen naar een concert? Gewoon doen!

En ik zou het absoluut weer doen. Als er weer een artiest naar Nederland komt die ik graag live wil zien ga ik absoluut weer in mijn eentje. Tijdens het concert ben je toch gefocust op de artiest en dan is het helemaal niet erg om alleen te gaan. Dus als je naar een concert wil en niemand wil mee, dan zou ik je absoluut aanraden om gewoon te gaan!

9 gedachten over “In mijn eentje naar de Eras Tour

  1. Elsa schreef:

    Knap hoor dat jij durft om alleen naar een concert toe te gaan. Ik vind concerten ook helemaal te gek. Ik ga donderdag naar Pink voor de derde keer. Zij is geweldig en live is het net of je een cd luistert.

  2. Irene schreef:

    O, ik ga heel vaak alleen naar concerten (of alleen op reis)! Al was het alleen maar omdat niet iedereen dezelfde muzieksmaak heeft. Ik heb ooit de fout gemaakt om een vriendin mee te nemen naar een concert. Ik was helemaal fan, zij niet en ze viel gewoon in slaap. Dat verpestte het concert voor mij toch ook wel een beetje. Liever dus in mijn eentje tussen andere fans 🙂 Neem trouwens zelf meestal de trein, die rijden tot laat richting Amsterdam Arena/Bijlmer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.