Het begin van ons kampeeravontuur

Een tijdje geleden vertelde ik jullie al over onze plannen om te gaan kamperen. Sinds afgelopen zondag is de caravan van ons, en binnenkort gaan we er voor het eerst een nachtje slapen. En met twee kinderen vergt dat best veel voorbereiding!

De caravan is vrij oud, maar nog hartstikke netjes. Niet alles is mooi, maar goed genoeg om eens te gaan proberen of kamperen iets voor ons is. De bank en de gordijntjes zijn bijvoorbeeld vrij ouderwets en niet mijn smaak, maar daar gaan we nog niet meteen iets aan doen.

Slapen

De caravan heeft 2 slaapkamers, en we zijn er nog niet helemaal uit hoe we dat het handigst kunnen verdelen. Ik vrees dat het niet zo’n succes wordt als Nomi en Lenn bij elkaar op de kamer slapen, waarschijnlijk worden ze dan telkens wakker van elkaar.

In één van de slaapkamer staan twee kinderbedden, maar Nomi en Lenn slapen allebei nog in een ledikantje. We hadden al een campingbedje en mijn ouders hadden er ook één, dus een bed kopen is niet nodig.

We kunnen van de eethoek in de woonkamer ook een bed maken, en ik denk dat Bart en ik daar in eerste instantie gaan slapen. Een andere optie is dat Lenn het eerste deel van de avond op onze slaapkamer slaapt, en dat we hem na de avondvoeding (want die wil hij opeens weer) in de woonkamer laten slapen. Toch neig ik naar het eerste plan.

Spullen

Verder hebben we natuurlijk flink wat spullen nodig met twee jonge kinderen. Mijn tante had nog wat borden, bekers en ander servies over, ik vond op Marktplaats een setje bijna nieuwe pannen voor 10 euro, en verder hebben we het meeste wel in huis. Natuurlijk moeten we ook best veel spullen van huis meeslepen en we gaan vast dingen vergeten, maar gelukkig is het maar een kwartiertje rijden. Als we belangrijke dingen zijn vergeten, kunnen we ze zo ophalen.

Voor het eerst daar slapen

En dan moeten we het dus maar gewoon eens gaan proberen! Best spannend, en ik ben benieuwd of Nomi en Lenn daar wel willen slapen. Maar goed, als we op vakantie zouden gaan naar het buitenland zouden we ook niet ’s avonds nog terug kunnen rijden, en uiteindelijk vallen ze vast wel in slaap.

Ik zal jullie binnenkort meer vertellen over ons eerste kampeeravontuurtje!

3 gedachten over “Het begin van ons kampeeravontuur

 1. Sylvia schreef:

  Wat leuk! Ik ben zelf absoluut niet van het kamperen. Vind het niks om met een wcrol over de camping te lopen. Voor kinderen lijkt het me ideaal. Heerlijk de vrijheid. Ik wens jullie heel veel plezier!

 2. Joyce schreef:

  Spannend hoor! Ik had ook drama verwacht met kamperen vorig jaar, maar alles ging hartstikke goed. Omdat je de hele dag buiten bent, zijn de kinderen zo snel moe. Heel fijn!
  Alleen sliepen wij in een tent 😉

 3. Tamara TS schreef:

  Ik hou ontzettend van kamperen! Is er geen mogelijkheid om het kamertje op te splitsen met een schrootjeswandje? Zo hadden mijn broertje en ik vroeger toch ons eigen plekje in de caravan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.