Over op dieetvoeding

pepti

Jullie hebben vast wel meegekregen dat het niet zo lekker ging met Lenn. In overleg met het consultatiebureau besloten we eens andere voeding te gaan proberen; Pepti. De koemelkeiwitten in deze voeding zijn verknipt, waardoor veel kindjes met koemelkallergie of overgevoeligheid voor koemelk het op deze voeding veel beter doen. Inmiddels zijn we een paar dagen verder en ik klets jullie even bij.

Het eerste flesje Pepti

Lenn dronk zijn flessen de laatste tijd heel slecht, meestal dronk hij zo’n 30 tot 120 cc per voeding. De eerste fles Pepti, van 180cc water met 6 schepjes, dronk hij helemaal leeg. En dat terwijl ze me op het consultatiebureau zeiden dat de meeste kindjes Pepti in het begin helemaal niet lekker vinden.

Ook de volgende voedingen gingen heel goed, hij liet helemaal niks staan en hij vroeg opeens vaker om voedingen. Een inhaalslag misschien? Ik weet het niet, maar hij dronk minstens het dubbele van wat hij van standaard voeding dronk.

De avonden

Toen hij standaard voeding kreeg was het bijna iedere avond drama. Hij bleef maar huilen in bed en pas als ik hem een zetpil had gegeven ging hij slapen. De eerste avond ging hij na zijn fles Pepti meteen lekker slapen. Om 22.00 uur werd hij wakker, want hij had alweer honger. Ik gaf hem nog een voeding en hij ging weer lekker verder slapen.

De volgende avond was hij opeens heel erg overstuur. Hij had niet dat krampjes-huiltje wat hij eerst telkens had, maar hij kon echt niet in slaap komen. We hadden een vrij drukke dag gehad, dus daar zou hij best last van kunnen hebben. Nadat we een tijdje geknuffeld hadden was hij weer rustig, en hij dronk nog een flesje leeg. Vervolgens ging hij heerlijk slapen.

Maandagavond had hij de knolletjes nogal op en hij ging om 18.30 uur naar bed. Om 20.00 uur werd hij weer wakker, en hij had weer honger. Daarna sliep hij verder tot de volgende ochtend.

Dinsdagavond was hij opeens weer helemaal overstuur. Ik haalde hem uit bed en hij was loeiheet. Ja hoor, 39,6 graden koorts. Verder was zijn ooglid dik. Ik gaf hem een zetpil, een beetje melk en hij viel weer in slaap. Vervolgens werd hij ’s nachts nog 4 keer wakker, waarschijnlijk omdat hij zich niet goed voelde.

pepti

Overdag

Overdag ging het echt ontzettend goed. Lenn lijkt opeens ook minder snel moe te zijn en hij vermaakt zich heel goed als hij aan het spelen is. Het kan toeval zijn, maar hij gaat opeens met sprongen vooruit. Hij kruipt de hele kamer door, hij kan heel eventjes los staan, hij probeert te klimmen en zich op te trekken en hij zit de hele dag in zijn handjes te klappen. En vrolijk dat hij is!

Spugen en eczeem

Ook spuugt hij bijna niet meer. Soms komt er wat melk mee met een boertje, maar dat zure spugen gebeurt bijna niet meer. Zijn gezichtje is ook al wat rustiger. Hij had eigenlijk altijd wat eczeem op zijn gezicht, en dat is bijna weg.

En toen werd hij ziek

En net toen het zo goed ging, kreeg hij een ontstoken oogje en flinke koorts. Hij is er verder ook echt niet lekker van en hij drinkt weer wat minder goed. Hij drinkt nog steeds wel beter dan toen hij standaard voeding kreeg, maar zijn flesjes gaan niet meer leeg.

ontstoken oog

Ik besloot de huisarts te bellen, want die wilde ik toch nog bellen voor die koemelk. We mochten ’s middags langskomen en Lenn heeft waarschijnlijk gewoon een virus, in combinatie met een ontstoken oog. Voor de zekerheid moeten we nog even laten checken of hij geen blaasontsteking heeft, omdat zijn koorts zo hoog is en er verder niks is gevonden.

We hebben het nog even over die koemelk gehad, en (het wordt nu bijna grappig) we werden doorverwezen naar het consultatiebureau. Zij hebben blijkbaar aangegeven dat ze graag willen dat de huisarts kindjes met mogelijke koemelkallergie doorsturen naar het consultatiebureau. Inmiddels wacht ik anderhalve week op een telefoontje van de verpleegkundige..

Tussendoor heb ik wel iemand anders gesproken en zij raadde aan om met Pepti te beginnen. Ik denk dat ik even naar het inloopspreekuur ga, zodat ik eindelijk iemand van onze eigen vestiging spreek.

Overstappen op Pepti was dus een goed plan, want Lenn doet het echt een stuk beter. Nu maar eens kijken hoe het verder gaat, en of we voor zijn achttiende eindelijk een kinderarts gaan spreken đŸ˜‰

To be continued (again)…

4 gedachten over “Over op dieetvoeding

  1. Rachel schreef:

    Dat is wel een heel duidelijk verschil. Als je zelf nog twijfel hebt of het echt de koemelk is, kan je altijd nog een gewoon flesje geven (of naar de kinderarts). Je zal het gelijk merken als hij er echt allergisch voor is. Overigens kan je een vergoeding krijgen voor de pepti als hij echt allergisch blijkt te zijn, maar dit moet een arts dan wel diagnostiseren (Veel allergieën in de familie, dus heb er veel over gehoord). Ik hoop voor jullie dat het uiteindelijk te maken heeft met het virus en hij geen allergie heeft.
    Rachel onlangs geplaatst…3 manieren om dun en fijn haar te dragenMy Profile

  2. Robin schreef:

    Je zou ook eens kunnen kijken naar een lactoseintolerantie. Hoewel ik twijfel of dit het kan zijn, aangezien hij op borstvoeding redelijk goed reageerde lijken de klachten daar toch heel erg op!
    Succes met de zoektocht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.