Leuke uitspraken van Elena – deel 5

uitspraken elena 5

Kleine meisjes worden groot en mijn kleine meisje is echt een kletskousje geworden. Soms zegt ze dingen waarvan ik denk ‘wat?’ en soms zegt ze ontzettend grappige dingen. Vandaag deel ik weer een paar leuke uitspraken van haar met jullie. Lees je mee?

  • Toen ik haar laatst ophaalde van de peuterspeelzaal zei de leidsters ‘Kijk Elena, daar is je moeder!’. Elena’s reactie was ‘Dat is niet moeder! Dat is mijn mama!’. Vervolgens heb ik haar maar even uitgelegd dat ik toch echt haar moeder ben!
  • Eentje in de categorie ‘eh, wat?’ is ‘Een slang kan niet rijden. Maar een auto wel’. Nou ja, ze heeft wel gelijk.
  • Elena zat heel aandachtig naar haar arm te kijken en ik vroeg wat er aan de hand was. ‘Niks aan de hand, is gewoon bloed!’ zei ze tegen me. Ze had waarschijnlijk haar eczeem kapot gekrabd en dat begon een beetje te bloeden, maar gelukkig vond ze dat niet erg.
  • Ze zat een boekje te kijken en opeens zei ze ‘Ik lijk op een koe!’. Ik vroeg wat ze bedoelde en toen wees ze een koe aan. ‘Kijk, ik lijk op een koe!’ zei ze nog een keer. En daarmee bedoelde ze blijkbaar dat zij vindt dat het op een koe lijkt.
  • ‘Mama wat gaan wij eten?’ vroeg ze laatst. Ik vertelde haar dat we stamppot gingen eten en haar reactie was ‘Dat is niet de bedoeling!’.
  • Toen ik haar vroeg of ze mijn lieve meisje nog was, was ze daar heel duidelijk in. ‘Nee, ik ben oma’s meisje’, zei ze.
  • Toen we naar school liepen zei ze uit het niets ‘Een grote baby is niet klein. Toch?’ Ehm, daar heb je wel gelijk in.
  • Laatst zag ze dat ze bloed had en ze vond dat daar een sticker op moest. Eerst noemde ze een pleister een plakbandje, en nu heeft ze besloten dat dat een sticker heet.
  • Vlak voor Pasen werd ze op de peuterspeelzaal geschminkt als paashaas. Ik zei tegen haar dat ze heel mooi geschminkt was en haar reactie was ‘Ja, ik ben een paasei!’.
  • Toen ze laatst niet wilde lopen en ik haar al een heel stuk getild had, vertelde ik haar dat ze nu echt even zelf moest gaan lopen. ‘Maar ik ben een baby!’, was haar reactie. Nou, als je dat kunt zeggen, ben je echt geen baby meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.