Leuke uitspraken van Lenn – deel 2

uitspraken

Inmiddels is Lenn al bijna een kleuter en dat is ook wel te merken. Toen hij twee jaar was, praatte hij nog nauwelijks. Inmiddels heeft hij dat allemaal wel ingehaald, want hij kletst soms de oren van mijn hoofd. En hij kan zo grappig zijn! Ook ontzettend bijdehand en daar moet ik iets te vaak om lachen, waardoor dat juist alleen maar erger wordt… De laatste tijd had hij weer een aantal leuke uitspraken die ik vandaag met jullie deel!

Een paar leuke uitspraken van Lenn:

 • ‘Mama, ik vind het altijd zo fijn als iedereen mij knuffelt.’ ‘Ahh, zullen we even knuffelen op de bank?’ ‘Nee, ik bedoel dat iedereen mij knuffelt en dan een cadeautje geeft. Dat vind ik zo leuk!’. Oh wacht, hij wil gewoon jarig zijn!
 • Nomi zegt tegen Lenn: ‘Ik vind jou nooit meer lief!’ En Lenns reactie is: ‘Oh, maar ik jou nog wel een beetje hoor. Want je bent maar een beetje stout.’
 • Ik vroeg: ‘Lenn, wil je 1 of 2 crackers?’ ‘3’, was Lenns antwoord. ‘Nee dat past niet op je bord, 1 of 2?’ ‘1 en 2!’
 • ‘Ik wil nooit met het vliegtuig, want dan kan je vastzitten in de wolken!’
 • Toen Lenn niet wilde slapen zei ik tegen hem dat hij gewoon zijn ogen dicht moest gaan doen, en lekker moest gaan slapen. Zijn reactie was: ‘Ik kan niet slapen met mijn ogen dicht!’
 • Toen Nomi en Lenn laatst na het eten nog een tijdje buiten aan het spelen waren en het al best laat was, vroeg Lenn: ‘Gaan we vandaag niet naar bed?’
 • Regelmatig beweert Lenn dat hij heel veel honger heeft, maar dan wil hij geen boterham of fruit. Laatst was het weer zo ver en ik zei tegen hem dat hij dan ook niet zoveel honger kon hebben. Hij zei ‘Maar ik heb zó veel honger!’ en hij wees naar een zak met spekjes. Koekkoek!
 • Lenn weet heel goed dat ik niet wil dat hij stenen mee naar binnen neemt, laatst ging er namelijk eentje bijna door het raam. Toch doet hij het regelmatig en dan vertel ik hem dat hij de stenen weer naar buiten moet brengen. Zijn reactie? ‘Maar mama, dit zijn nep stenen!’. Leuk geprobeerd…
 • Toen hij na het ontbijt nog honger had, maakte ik een boterham voor hem. Nomi vroeg wat hij op zijn brood had en Lenn zei ‘Hele lekkere boter’. Het was smeerkaas!
 • ‘Mama, ik ga even in mijn shirt knippen’. ‘Nee niet doen!’ riep ik. ‘Maar mama, misschien zit er wel een schat in!’
 • ‘Als je gaat huilen dan smelt je snot en komt het uit je neus.’ Ik moest lachen en vervolgens zei hij ‘Ik weet echt alles al hè?’

Hebben jullie kinderen ook zulke leuke uitspraken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.