Leuke uitspraken van Lenn – deel 3

leuke uitspraken van lenn

Als Nomi of Lenn iets grappigs zegt, schrijf ik dat altijd op. Als ik dat niet doe, ga ik dat vast vergeten en dat zou zonde zijn. Lenn is inmiddels ruim 4 jaar en een behoorlijke kletskous. Dat levert vaak grappige uitspraken op en vandaag deel ik er weer een paar met jullie!

Een paar leuke uitspraken van Lenn:

  • Lenn kijkt regelmatig naar Frozen en daarin zegt Olaf iets over dat water geheugen heeft. Toen ik Lenn laatst vroeg of zijn geheugen nog wel werkte (nadat ik hem al een keer of 10 keer had gezegd dat hij moest opruimen en het telkens ‘vergat’) zei hij ‘Water heeft geheugen, ik niet!’.
  • Lenn is groot fan van Alice in Wonderland, hij kan alleen haar naam niet zo goed onthouden. Daardoor vroeg hij laatst of hij nog een keertje naar ‘Elsa in Wonderland’ mocht kijken.
  • Ik vroeg Lenn of hij aan tafel wilde komen zitten, want we gingen eten. Zijn reactie was ‘Nee dat kan niet, want ik voel dat ik allergisch ben voor kip.’ Leuk geprobeerd…
  • Lichaamsdelen benoemen kan best lastig zijn als je nog maar 4 bent. Daardoor zei Lenn; ‘Mama, mijn enkel doet pijn. Niet mijn voetenkel, maar mijn handenkel.’
  • Ook het besef van tijd kan lastig zijn. Zo vroeg Lenn bijvoorbeeld ‘Bestonden er eigenlijk nog dino’s toen jij een kindje was?’
  • Laatst had Lenn een beetje moeite met aankleden. Hij was nog moe en wist niet helemaal waar zijn hoofd nou doorheen moest. Hij kwam bij me en vroeg ‘Is dit mijn goede hoofd?’.
  • Dit wist je vast nog niet, maar volgens Lenn is het echt waar: ‘Je vingers veranderen in eikels als je kauwgom aanraakt’.
  • Toen we op de kinderboerderij liepen, rende Lenn opeens naar een boom toe en begon ermee te knuffelen. Hij wilde de boom blijkbaar even iets vertellen, want hij zei ‘Boom, bedankt voor je takken, want daar bouw ik altijd hutten van!’.
  • Ik vertelde Nomi en Lenn dat ze een dagje langer weekend zouden hebben, omdat er een studiedag is op school. ‘Wat doen ze dan?’, vroeg Lenn. Ik vertelde dat de juffen en meesters dan dingen leren. ‘Oh, nieuwe liedjes? Van K3?’
  • En als laatste, eentje waarmee Lenn onder het opruimen uit probeert te komen: ‘Altijd als jij zegt dat ik moet opruimen, word ik gewoon opeens heel erg moe!’

Hebben jullie kinderen ook zulke leuke uitspraken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.