Lockdown nummer 2 – daar gaan we weer!

lockdown 2

Weten jullie nog dat we tijdens de eerste lockdown zeiden ‘Gelukkig is het lente en mooi weer. Gelukkig hebben we geen lockdown in de winter’. Achteraf wel een klein beetje grappig, maar eigenlijk ook juist weer niet. Want we zitten er nu maar mooi mee.

Lockdown nummer 2

Half Nederland heeft er natuurlijk al over geschreven, maar ik ga het toch ook maar gewoon doen. Want tja, lockdown nummer 2…. En deze keer is hij nog wat strenger dan de eerste. Ben ik daar blij mee? Nee. Heb ik mijn twijfels bij deze maatregelen? Jazeker. Maar we kunnen erover klagen, maar het verandert toch niks. Dus we gaan er maar gewoon het beste van proberen te maken!

Wat gaan we doen?

Terwijl ik tijdens de eerste lockdown helemaal een plan maakte, laat ik het nu volledig los. Toen maakte ik dagschema’s, ik wilde de kinderen van alles en nog wat leren, ik wilde de televisie niet te vaak aanzetten… Binnen een paar dagen hield ik me er al totaal niet meer aan, want het werkte gewoon niet. School is totaal anders dan thuis en een strak ritme aanhouden, was voor ons geen succes.

Nomi heeft al een paar werkjes van school meegekregen, dus daar gaan we de komende dagen maar mee bezig. Lenn heeft ook iets bedacht; hij wil zijn naam leren schrijven. Daar had hij eerst nog erg weinig interesse in, maar nu wil hij het opeens kunnen. Dus daar gaan we morgen maar eens mee oefenen.

Verder ga ik proberen om het allemaal een beetje los te laten. In de lente zei ik nog dat ik blij was dat Lenn nog niet op de basisschool zat, want dan zou ik twee kinderen thuisonderwijs moeten geven. Nu zit Lenn in groep 1 en in het nieuwe jaar zal hij ook wat dingen moeten doen voor school. Nomi zit in groep 3 en zal ook wel wat hulp nodig hebben. En dan loopt Elena hier natuurlijk ook nog rond, die behoorlijk wat aandacht opeist.

Maar ja, ik kan me er nu wel druk over maken, maar dat heeft geen enkele zin. We zullen wel zien hoe het loopt, het komt vast wel goed. En als het even niet lukt om met school bezig te zijn, dan maar even niet.

Een gedachte over “Lockdown nummer 2 – daar gaan we weer!

  1. Samantha schreef:

    Oh heerlijk om te lezen, vandaag kreeg ik dat gevoel ook. Dan maar even niet. Laat boel de boel. Frisse neus gehaald, deed mij goed.

    Succes komende 5 weken, ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.