MAMA CHALLENGE: BUITEN ZWEMMEN MET NOMI

Toen ik vorige zomer op de camping van mijn ouders in het zwembad lag, zei ik al ‘volgende zomer ga ik hier zwemmen met de baby’. Een tijdje terug zijn we een keer gaan babyzwemmen en Nomi vond het heerlijk, dus ik wilde graag een keertje buiten met haar gaan zwemmen. Ik twijfelde wel een beetje of het niet te koud was, maar ik besloot het gewoon te proberen.

Het was ruim 30 graden toen we gingen zwemmen en het water was ook lekker opgewarmd. Nomi en ik gingen samen met mijn moeder en mijn zusje naar het zwembad en Nomi vond het meteen heel leuk. Ze probeerde telkens het water vast te pakken en ook spetteren vindt ze helemaal geweldig. Ze heeft het lang volgehouden trouwens en ze kreeg het absoluut niet koud.
Ze heeft een hele tijd in de zwemband gezeten, maar later heb ik haar eruit gehaald en hield ik haar gewoon vast. Ook dat vond ze heel leuk. 
Een paar dagen later zijn we weer gaan zwemmen en toen was het wat drukker in het zwembad. Ik was wel benieuwd hoe ze erop reageerde, maar dat ging heel goed. Ze was overal naar aan het kijken en ze vindt het erg leuk om aandacht te krijgen. 
Zwemmen met oma, ook leuk!
En dit was mijn eerste opdracht van de Mama Challenge 2015! Er zijn in totaal 11 opdrachten en ik ga proberen om er nog een aantal te doen, maar niet alles is haalbaar met een baby. De opdrachten zijn:
* Maak een (gezond) ijsje
* Doe een wateractiviteit met je kind
* Doe een zomerse binnenactiviteit bij slecht weer
* Maak een uitstapje met je kinderen
* Doe iets met je kind voor een ander
* Doe iets dat je normaal niet zou doen met je kind
* Maak zelf speelgoed
* Zelf kweken van groente of fruit
* Deel back to school tips
* Doe een week lang elke dag iets voor jezelf
* Bedenk leuke (gezonde) lunch ideeën voor school of tussendoor
De tweede opdracht heb ik nu dus gedaan, net als Joyce die een activiteit met water en ijsblokjes bedacht, Maike speelde met haar zoontje in een zwembadje, ook Lieke zette een zwembadje op en Marguerita deed een wateractiviteit met ijs.
Gerelateerde artikelen:
– Zwanger de zomer overleven

10 gedachten over “MAMA CHALLENGE: BUITEN ZWEMMEN MET NOMI

  1. Nesrin schreef:

    Wat goed dat je haar nu al lekker in het water laat spelen, ik denk dat het een hoop scheelt voor later. Zo heb ik wel ervaren tenminste.

    Knappe oma heeft Nomi!

  2. Sonja schreef:

    Heerlijk hè die zwemfanaten. Ik zou hier zeker meer willen zwemmen met de twintigste, maar ze zullen het toch meer met hun eigen badje moeten doen. Ach.. vermaken ze zich ook prima in 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.