Medebloggers, collega’s of concurrenten?

medebloggers

Als blogger heb je vaak weinig contact met je collega’s. Althans, ik vind het heel anders dan toen ik nog als secretaresse werkte. Toen had ik continu collega’s om me heen kon ik hele dagen door meegenieten van de roddels over de mensen die daar in het dorp woonden. Nou moet ik zeggen dat ik dat niet echt mis, maar contact met collega’s is soms toch best leuk. Vandaag vertel ik je hoe dat zit met bloggers onderling. Zijn we collega’s die elkaar succes gunnen, of juist concurrenten?

Medebloggers die elkaar het licht in de ogen niet gunnen

Het komt wel eens voor dat bloggers elkaar het licht in de ogen nog niet gunnen. Net als overal is er ook in de blogwereld wel eens sprake van jaloezie. En je hebt bloggers die gewoon niet zo vriendelijk zijn naar collega’s toe. Gelukkig zijn de meeste mamabloggers die ik ‘ken’ niet zo.

Elkaar helpen

Op Facebook zijn talloze groepen voor bloggers en ook specifiek voor mamabloggers. Daarin kun je vragen stellen en vaak word je goed geholpen. Ook worden er wel eens samenwerkingen gedeeld en ik kijk er regelmatig.

Gewoon gezellig

Als blogger kan het best ongezellig zijn, in je eentje achter je laptop. Ik heb geen collega’s in mijn woonkamer zitten waarmee ik het even over het bloggen kan hebben. Toen ik laatst las dat een collegablogger op zoek was naar bloggers voor een What’s App groepje dacht ik, ‘leuk!’. Zo spreek je collega’s toch een stuk vaker ik vind het heel gezellig om contact te hebben met mensen die in hetzelfde ‘wereldje’ zitten als ik.

Een cadeautje uitzoeken voor een andere blogger

Vorige maand kreeg ik een mailtje over een hele leuke samenwerking. Ik mocht een keuze maken uit drie items van Inventum, waarvan er eentje naar een collega blogger gestuurd zou worden. Dat zou dan een kerstcadeautje zijn voor de collegablogger. Een soort secret Santa dus, ontzettend leuk! Ik mocht iets uitkiezen voor Nicole van Meisje-Eigenwijsje.nl. Een blogger die ik al heel lang volg, dus ik was wel heel blij dat ik voor haar iets uit mocht kiezen.

Ik koos voor haar een gourmet buffetwarmer. Best een lastige keuze, want zo goed ken je een collegablogger natuurlijk niet. Gelukkig was ze er heel blij mee, en het bleek zelfs op haar verlanglijstje te staan!

Mijn kerstcadeautje

staafmixer

Zelf kreeg ik een kerstcadeautje van Marije van Mrsmama.nl. Ik kreeg een staafmixerset, super handig! Volgens mij wist Marije het niet, maar mijn oude staafmixer heeft het een tijdje geleden begeven, dus dit komt super goed uit.

staafmix inventum

Het is niet alleen een staafmixer, er zit van alles bij! Super handig om bijvoorbeeld babyhapjes te maken of voor pastasaus. Dat scheelt hier in huis een hoop gezeur over welke groente in de pastasaus ze niet lusten haha!

Face to face contact met collegabloggers

En weer even terug naar waar dit artikel eigenlijk over ging; het contact met andere bloggers. Zo nu en dan ontmoet ik collegabloggers ‘in het echt’, op events bijvoorbeeld. Super leuk en best gek om mensen te ontmoeten die je alleen online kent. Soms ‘ken’ je ze al jaren, maar heb je ze nog nooit echt ontmoet. Vorig jaar ontmoette ik wat collegabloggers bij het Blogger by Nature kennisevent en dat vond ik echt een gave ervaring.

Mijn mening over mijn collega’s

Over het algemeen is het contact met collegabloggers dus hartstikke leuk. De meeste mamabloggers zijn bereid om elkaar te helpen, gunnen elkaar succes en nieuwe samenwerkingen. Daarnaast is het ook gewoon gezellig om soms even te kletsen met medebloggers! Ik ben dus erg positief over mijn collega’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.