Mijn bikinitopje en ik

bikinitopje

Járen geleden bestelde ik dit bikinitopje bij H&M, nog voordat ik kinderen had. Toen droeg ik hem regelmatig, maar de laatste jaren bleef hij in de kast liggen. Ik voelde me er niet prettig in en als ik ging zwemmen, droeg ik een badpak of een tankini. Toen ik afgelopen weekend op zoek ging naar zwemkleding, kwam ik hem weer tegen. En ik dacht, zal ik hem gewoon eens aandoen?

Mijn buik verstoppen

Als je met bepaalde lichaamsdelen niet zo blij bent, ben je waarschijnlijk geneigd om te verstoppen. Ik in ieder geval wel. Dus een tankini of badpak voelt dan wat veiliger dan een bikini. Want ja, mijn buik is dik, heeft striemen, is hartstikke slap… Maar dat bikinitopje heeft zo’n leuk printje en staat prima bij mijn zwarte bikinibroekje. En normaal gesproken heb ik zoiets van; als ik het leuk vind, trek ik het aan.

Durf ik het, of toch niet?

Ik besloot hem thuis eens aan te passen. ‘Kan best’, dacht ik. Totdat ik de gordijnen open deed en ik mezelf in het daglicht zag. Hm… Charmant is anders. Maar goed, zie ik er dan wel charmant uit in een badpak of tankini? Dan verstop ik mijn buik, zien mensen ook echt wel dat ik geen maatje 36 heb. Want zelfs als een badpak heel goed afkleed, zijn mijn billen en benen natuurlijk nog steeds zichtbaar.

Gewoon doen

Daarom dacht ik, ik doe hem gewoon aan. Wel met een hoog bikinibroekje, want ik wilde die blubberbuik toch nog een klein beetje verstoppen. Laatst gingen we naar een strandje en voor het eerst in een jaar of 5 droeg ik weer een bikini. Eerst nog met een jurkje er overheen, maar toen we naar het water gingen, deed ik die uit.

En daar stond ik dan, in mijn bikini op het strand. Het voelde nog een beetje vreemd, maar dankzij mijn kinderen had ik weinig tijd om daar bij stil te staan. ‘Kom mee mama, ik wil in het water!’. Wisten zij veel dat dit de eerste keer was dat ik als moeder in het openbaar in een bikini liep, zij wilden gewoon lekker spelen en zwemmen!

Genieten

En even later dacht ik, zo’n big deal is het eigenlijk ook niet. Ja, er is een stukje van mijn buik zichtbaar. Maar ik denk niet dat dat iemand op het strand ook maar iets interesseerde. Het was mijn eigen onzekerheid wat me tegenhield, maar ik ben blij dat ik me daar overheen heb gezet.

Durf jij in het openbaar een bikini te dragen?

Een gedachte over “Mijn bikinitopje en ik

  1. MarjonS schreef:

    Goed dat je het gewoon gedaan hebt. Vooral genieten en proberen niet druk te maken over wat andere denken. Maar denk zeer herkenbaar bij vrouwen, de onzekerheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.