Een ochtend zonder wifi

wifi

Ik weet van mezelf dat ik best wel verslaafd ben aan social media, en internet in het algemeen. Maar toen ik laatst een ochtend geen wifi had, kwam ik erachter dat ik toch nog wat verslaafder ben dan ik dacht.

Geen wifi

Zaterdagochtend zette ik mijn laptop aan en ik had geen internet. Ook op mijn telefoon deed de wifi het niet. Ik prutste wat met kabeltjes (ik ben daar totaal niet handig mee) maar dat was geen succes, ik had nog steeds geen wifi. Bart was met Nomi weg, dus hij kon me niet helpen. Ik heb even getwijfeld om hem te bellen, maar ik wilde niet overkomen als iemand die volledig afhankelijk is van internet, dus ik deed het toch maar niet.

Gewoontes

Ik pakte mijn ontbijt en ik ging achter mijn laptop zitten. Oh, wacht.. Tijdens mijn ontbijt keek ik naar een leeg scherm en dat voelde toch een beetje raar. Ik vroeg me af wat ik moest gaan doen (ja, zo erg ben ik) en ik besloot maar eens op te gaan ruimen. Ik wilde muziek opzetten en toen bedacht ik me dat ik dat ook altijd online doe. Ik luister óf radio via internet, of ik zet YouTube aan.

Normaal zet ik bijna nooit de tv aan, maar nu besloot ik de radiozenders eens op te zoeken op de televisie. Toen ik 300 kanalen verder was had ik nog steeds niks gevonden en ik zette de tv maar op MTV. Hé, daar was muziek op! Lenn lag ondertussen nog te slapen en ik besloot even te gaan kolven. De vorige dag had ik mijn kolf uitgekookt en ik was een onderdeel kwijt. Gelukkig heb ik een reserve kolf en ik wilde opzoeken of dat onderdeel wat ik kwijt was ook los te koop was. Ik liep naar mijn laptop en ik wilde Google openen. Oh, wacht.. Dat was binnen een uur tijd de derde keer dat ik internet ergens voor nodig had.

Ik kolfde op de bank en ondertussen zag ik voor het eerst in lange tijd weer eens een videoclip. Ik verbaasde me over het feit dat ik zo afhankelijk ben van internet en ik dacht, hier kan ik wel een artikeltje over schrijven. Oh, wacht.. Ook daar heb ik internet voor nodig. Nou ja, laat ik dan maar schoon gaan maken.

Twee uur later was het hele huis opgeruimd en schoongemaakt en Bart kwam thuis. ‘Hé, wat ben je goed bezig!’ ‘Wifi doet het niet..’ ‘Oh, vandaar’. Binnen een minuut had Bart gevonden waar het aan lag en ik had mijn internet weer terug. Ik was blij als een kind, maar dankzij de niet-werkende wifi had ik wel mijn hele huis schoon.

Ben jij ook zo verslaafd aan internet?

8 gedachten over “Een ochtend zonder wifi

 1. Olga // Daar Was Eens schreef:

  Ik heb wel gemerkt dat ik het internet voor heel veel dingen gebruik en er goed boos van kan worden als het niet werkt. We gebruiken het tegenwoordig zo vaak om mee te kunnen werken dat het ook niet gek is dat we er een soort afhankelijk van zijn. Wel fijn dat het daar snel opgelost is, ik heb hier zo vaak problemen met de wifi en het probleem kan maar niet gevonden worden 🙁

 2. Charlotte schreef:

  Jep… Ik heb al twee weken geen wifi en dat is echt super irritant! Maar ik heb inderdaad dingen gedaan die ik anders niet snel doe, lekker met een tijdschrift in bad gelegen 🙂

 3. Rory schreef:

  Hahaha, verslaafd is een groot woord, maar toen hier onlangs de wifi het niet deed (en er was een studiedag dus Mila was thuis) en ik ontplofte – want inderdaad, het lukte mij niet om het op te lossen – werd ik op een subtiele manier eraan herinnert dat ik moet uitkijken wat ik zeg. De dagen erna was Mila namelijk aan het spelen met haar speelgoedtelefoontje (eentje voor baby’tjes maar dat mag de pret niet drukken. Zij vindt het hartstikke leuk) en hoorde ik haar ineens roepen:” stom internet. Het werkt niet” en vervolgens ook nog:” mama, ik heb geen wifi!!!”. Ai.

 4. Rachel Kromdijk schreef:

  Het is soms heel goed voor je (als je vooruit gepland bent) wij hadden het toen wij van kpn naar tele 2 gingen.. internet lag 3 dagen plat en de telefoon ook.. ik ben weer dvd’s gaan kijken en ik heb een boek gelezen.. en wat vond ik het eigenlijk heerlijk

 5. Linda schreef:

  hahaha, wel herkenbaar. Het nadeel als internet het niet meer doet, de tv ook niet meer werkt. dus ook geen radio . Gelukkig weet ik wel hoe ik alles met resetten enz, dus meestal is het o verholpen, anders heb ik nog 4g op mijn telefoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.