Of zullen we toch nog even op vakantie gaan…?

vakantie

Misschien komt het door alle vakantiefoto’s die ik op social media voorbij zie komen, misschien komt het door de vakantieverhalen, misschien komt het door het feit dat Bart deze zomer geen vakantie heeft… Maar ik wil op vakantie! En het liefst nu!

Al 5 jaar niet meer ‘echt’ op vakantie geweest

Laatst hadden we het over vakantie en kwamen we tot de conclusie dat we al 5 jaar niet meer ‘echt’. De laatste keer was onze huwelijksreis, in mei 2014. Natuurlijk hadden we 2 jaar lang een stacaravan op de camping van mijn ouders, maar dat voelde voor mij toch niet 100% als vakantie. Het was hartstikke leuk hoor, maar het was op de plek waar ik ben opgegroeid. En dat is toch net wat anders dan ‘echt’ op vakantie gaan.

Naar Spanje?

Laatst hebben we een caravan gekocht, maar die heeft schade en daar kunnen we nu nog niet mee weg. Sowieso heeft Bart deze zomer geen vakantie, dus nu kunnen we even nergens naartoe. Nu Nomi nog niet leerplichtig is, kunnen we in september of oktober nog eventjes weggaan en daar neig ik nu wel heel erg naar.

Toen Bart voor het eerst zei dat hij een caravan wilde, zei ik meteen dat ik dan niet altijd in Nederland wilde blijven. Spanje is mijn favoriete vakantieland (oké, Portugal vind ik ook prachtig, maar dat is met de caravan wel erg ver) en daar zou ik graag naartoe willen. Dat is een heel eind rijden en daarom zie ik dat volgend jaar sowieso nog niet zitten met de kinderen, maar in de toekomst wel.

Nu Nomi nog niet leerplichtig is…

In het voorjaar zat ik ook al even te kijken naar vakanties. Omdat Nomi nu nog niet leerplichtig is, kunnen we nog op vakantie gaan wanneer we willen. Dat kan nu nog 3 maanden, want dan is ze alweer 5. Het is nu of nooit, dus. En aangezien we volgend jaar met de caravan op vakantie gaan, zullen we dan waarschijnlijk niet meer zo snel kiezen voor een ander soort vakantie.

Waar naartoe?

Ik wil dus graag naar Spanje of naar Portugal. En dan niet naar het noorden van Spanje, want daar komen we waarschijnlijk wel met de caravan. Dus het midden of zuiden van Spanje, de Balearen, of misschien toch Portugal… Of we boeken op het laatste moment een last minute Spanje vakantie… Ik ben er nog niet helemaal over uit!

Durf ik wel te vliegen met 3 kinderen?

Dan nog een struikelblok: het vliegen met 3 kinderen. Het lijkt me een hele uitdaging. Durf ik dat wel aan? Ik wil heel graag een keertje met de kinderen op vakantie met het vliegtuig, want dan heb je veel meer keuze qua bestemmingen. En daardoor heb je bijvoorbeeld weer veel meer zekerheid qua goed weer, en je zit echt even in een andere omgeving dan wanneer je met de auto gaat.

Of toch met de auto?

Het voordeel van een autovakantie is dat je meer mee kunt nemen en dat je zelf beslist wanneer je wegrijdt. Je hoeft niet midden in de nacht in de auto te stappen omdat je anders je vliegtuig mist. Maar het nadeel is dat je natuurlijk minder ver weggaat. En het weer in Nederland is nou niet zo super, dus dan heb je wel een heel ander soort vakantie. Natuurlijk is het ook heerlijk om even met zijn vijven naar een vakantiepark te gaan, dus dat is ook zeker een optie.

Na twee dagen het internet afspeuren…

Inmiddels ben ik al 2 dagen aan het zoeken naar een geschikte vakantie. Terwijl het me totaal geen moeite kostte om en vakantie voor mij en Bart uit te kiezen, vind ik het nu ontzettend lastig. Het moet natuurlijk kindvriendelijk zijn, we hebben minimaal 2 (slaap) kamers nodig, een dorpje of stad in de buurt is handig… En ik wil wel graag een vakantie die een beetje betaalbaar is. Want met zijn vijven op vakantie gaan, is een flinke uitgave!

Ik ga dus eerst nog even nadenken over wat ik nou precies wil, want ik weet het écht niet. Manlief vind alles prima, zolang we maar niet te lang onderweg zijn. Nomi en Lenn vinden alles leuk waar een zwembad en een glijbaan bij is, dus ik zal toch zelf een keuze moeten gaan maken…

Hebben jullie nog vakantieplannen?

Een gedachte over “Of zullen we toch nog even op vakantie gaan…?

  1. Monique schreef:

    Vliegen komt vast goed! Filmpjes mee(ipad), kleine cadeautjes en genoeg lekkere dingetjes. En wij gaven onze dochter tijdens opstijgen en landen lekker wat te drinken. Iets wat ze echt lekker vind en waarvan wij wisten dat ze niet na 2 slokjes zou stoppen. Zogauw t vliegtuig gas gaf, kreeg ze dat. Niks geen last van haar oortjes gehad.
    En heeft zich goed vermaakt de hele 2,5uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.