Oh oh, Lenn kreeg straf op de peuterspeelzaal!

straf peuterspeelzaal

‘Mama, mama! Luister! Lenn kreeg straf!’ Dat was het eerste wat Nomi me vertelde toen ze de klas uit was. Straf? Nomi heeft nog nooit straf gehad op de peuterspeelzaal, dus ik wist niet eens wat ik me daar nou precies bij voor moest stellen. Gelukkig kwam de leidster al snel naar me toe om het uit te leggen.

Lekker zichzelf zijn op school

Lenn heeft er totaal geen moeite mee om zichzelf te zijn op school. Nomi heeft daar meer moeite mee. Op de peuterspeelzaal luistert ze perfect en is ze lekker rustig. En thuis, ehm, niet.

Lenn is vanaf dag 1 al helemaal zichzelf op de peuterspeelzaal. Hij kan vrij druk zijn, hij laat duidelijk weten wat hij wel en niet wil en hij luistert net zoals thuis, niet bijzonder goed.

Ouwehoeren in de kring

Lenn is gek op aandacht. Echt, hij kan er geen genoeg van krijgen. Als hij in de kring zit en hij gaat gek doen, zijn er al snel heel veel peuteroogjes op hem gericht. Hij vindt dat geweldig en dan gaat hij steeds gekker doen.

Laatst deed hij dat toen de leidster een boekje voor wilde lezen. Hij bleef maar aandacht vragen van andere kinderen en hij wilde niet stil zijn. Eerst zei de leidster dat Lenn naast haar moest komen zitten, wat Lenn prima vond. Want tja, toen had hij niet alleen de aandacht van zijn klasgenootjes, maar ook van de leidster. Hij ging vrolijk door met wat hij aan het doen was.

Straf

Waarschuwen hielp niet en uiteindelijk moest hij toch echt stoppen. De leidster draaide Lenns stoeltje om, wat niet gewaardeerd werd door Lenn. Hij vond zichzelf even heel zielig. Het hielp wel, want hij was stil en het verhaaltje kon toch voorgelezen worden.

‘Lenn huilen kring!’

Het enige wat Lenn erover kwijt wilde was ‘Lenn huilen kring!’ Wat er daarvoor gebeurd was wil hij me niet vertellen. Misschien doordat zijn woordenschat nog niet zo groot is, of misschien doordat hij weet dat hij fout zat (ik denk het laatste). Nomi heeft me wel meerdere keren in geuren en kleuren verteld wat er allemaal gebeurde en ze was er behoorlijk van onder de indruk.

Mij verbaast het eigenlijk niks dat hij straf heeft gekregen. Lenn is zo’n clown en dit was te verwachten. En ik denk dat dit echt niet de laatste keer is geweest dat Lenn straf kreeg op de peuterspeelzaal!

Een gedachte over “Oh oh, Lenn kreeg straf op de peuterspeelzaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.