Op zoek naar een geboortekaartje

geboortekaartje

Nu ik over de helft van mijn zwangerschap ben, ben ik eens gaan kijken naar geboortekaartjes. Zoals jullie misschien wel weten verwachten we een meisje. En hoewel ik geen voorkeur had, vind ik dat qua kleertjes en ook qua geboortekaartjes toch wel heel leuk. Want tja, ik heb gewoon een zwak voor roze!

Geboortekaartjes kiezen

Deze keer ben ik naar geboortekaartjes gaan kijken bij Kaartje2go. Natuurlijk heb ik ook andere sites bekeken, maar bij Kaartje2go zag ik echt heel veel moois. Je kunt daar 2 gratis proefdrukken bestellen en als je er meer wil, betaal je er de gewone prijs van het kaartje voor. Ik bestelde er een paar in verschillende papiersoorten om alles eens te kunnen vergelijken. Bij ieder kaartje krijg je een waaier waar je alle papiersoorten op ziet, zodat je ze goed met elkaar kunt vergelijken.

meisje

Roze en goud!

Ik ben gek op de kleuren roze en goud en al snel stonden er veel roze en gouden kaartjes bij mijn favorieten. Bij het ‘Anna’ en ‘Julia’ kaartje wordt roze met goud gecombineerd en ik hou ervan! Maar ook het wat meer minimalistische ‘Elsa’ kaartje vind ik prachtig. Er is ook zoveel keuze qua geboortekaartjes voor meisjes

Natuurlijk heb ik ook nog een wederhelft die inspraak heeft in de geboortekaartjes. Ik liet ze zien en wat deed hij? Hij legde meteen twee van mijn favorieten, ‘Elsa’ en ‘Anna’ (dat is trouwens echt toeval, de namen stonden al op de kaartjes) weg. Want die vond hij niet mooi. Het ‘Elsa’ kaartje vond hij te rustig (en dat zegt iemand die normaal altijd alles te druk vindt) en het ‘Anna’ kaartje vond hij ‘gewoon niet zo mooi’. Mèh…

Gelukkig blijven er nog een aantal hele mooie kaartjes over. Ook het ‘Julia’ en ‘Lieve’ kaartje vind ik prachtig. En natuurlijk het ‘Nomi’ kaartje, die door Nomi is uitgezocht. Daar stond een andere naam op, maar Nomi vond het geweldig toen ik haar naam erop typte.

En verder; enveloppen en sluitzegels

sluitzegels

Ik vind het heel belangrijk dat je op een site met geboortekaartjes gewoon lekker makkelijk de kaartjes kunt bestellen. Ik wil eerst op mijn scherm kunnen zien hoe het kaartje eruit gaat zien, ik wil graag een proefdruk kunnen bestellen en ik vind het ideaal om van tevoren de enveloppen al in huis te kunnen. Bij Kaartje2go kan dat gelukkig allemaal!

Voorbereiden

Als je van tevoren de enveloppen al in huis hebt, kun je de adressen er alvast opschrijven. Dan hoef je dat in je kraamweek niet te doen. Erg handig, want dan heb je echt wel iets anders te doen! Verder kun je het kaartje al helemaal klaarzetten en hoef je na de geboorte alleen de datum, tijd, gewicht en lengte in te vullen. Vervolgens bestel je ze, je doet de kaartjes in de enveloppen en klaar!

Ook heeft Kaartje2go sluitzegels voor de enveloppen. Daarmee sluit je de envelop (maar dat zegt de naam natuurlijk al) en het staat ook nog eens heel leuk. Je kunt verschillende sluitzegels bestellen, bijvoorbeeld verschillende hartjes, een ooievaar, voetjes of ‘it’s a boy/girl’.

Voor nu hebben wij dus even iets om over na te denken, want wat is het moeilijk om te kiezen zeg! Er is zoveel moois… Gelukkig hebben we nog eventjes en we gaan er vast wel uitkomen.

Een gedachte over “Op zoek naar een geboortekaartje

  1. Kirsten schreef:

    Het geboortekaartje is echt een gedoe zeg! Wij zijn er ook al een tijdje mee bezig. Elke keer weer een klein dingetje aanpassen. Maar het eindresultaat wordt vast heel mooi. Ik ben benieuwd hoe jullie kaartje eruit gaat zien als ze er eindelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.