Mijn nieuwe tattoo

semicolon tattoo

Al een tijdje zat ik met zo’n soort tattoo in mijn hoofd, maar ik wist nog niet precies voor welk ontwerp ik wilde gaan. Totdat ik op internet een plaatje tegenkwam die ik helemaal perfect vond. Ik twijfelde niet meer, ik wist meteen dat dit hem zou worden!

Tattoo nummer 2

Vorig jaar liet ik mijn eerste tattoo zetten, een diamantje op mijn pols. Daar ben ik nog steeds heel blij mee. Die staat voor mijn kinderen, en ik wilde ook graag iets laten zetten die gewoon voor mezelf is.

Semicolon / Puntkomma;

Niet iedereen ziet het meteen, maar het is een puntkomma. Een puntkomma staat voor doorgaan waar je ook zou kunnen stoppen. Niet opgeven, maar doorgaan. In 2013 werd Project Semicolon opgericht en zij zeggen er het volgende over;

“A semicolon is used when an author could’ve chosen to end their sentence, but chose not to. The author is you and the sentence is your life.”

Niet zomaar een leuke tattoo dus, maar eentje met een betekenis. Bij mij staat hij voor het niet opgeven, en blijven doorgaan. Dat deed ik bijvoorbeeld toen ik bijna niks meer at en een bmi van 17 had, of toen ik me een tijd lang niet gelukkig voelde. Daar kwam ik allemaal weer uit (qua gewicht iets té goed 😉 ), maar die tijden zijn wel een deel van mijn leven. Het maakt me wie ik ben, en daarom heb ik deze tattoo laten zetten.

semicolon cat

Maar dan als poesje

Het poesje is dan wel weer gewoon omdat ik het leuk vind. Geen diepere betekenis ofzo. Ik zag hem voorbij komen en ik wist meteen dat dat hem zou worden.  Het liefst liet ik hem a la minute tatoeëren, maar het was zondagavond en dat kon natuurlijk niet.

Een paar dagen later stapte ik in Utrecht een tattooshop binnen die bij de beste tattooshops van Nederland hoort. Ik had geen afspraak gemaakt, want ik wist niet hoe laat ik er precies zou zijn. Op de site stond dat je voor kleine tattoos zonder afspraak binnen kon lopen, dus ik gokte erop dat ze tijd zouden hebben. En anders zou ik gewoon even de stad ingaan, dat is natuurlijk ook altijd leuk.

Naar de tattooshop

Gelukkig hadden ze meteen tijd, en een half uurtje nadat ik naar binnen stapte stond mijn nieuwe tatoeage op mijn enkel. Ik wilde a heel lang op die plek een tattoo, en deze vond ik er perfect voor.

Inmiddels heb ik hem bijna 2 weken en ik ben er echt heel blij mee.

Heb jij tatoeages?

17 gedachten over “Mijn nieuwe tattoo

  1. Olga // Daar Was Eens schreef:

    Ik heb ze niet, maar wil er minimaal 2. Het ontwerp van de ene tattoeage heb ik al heel lang in m’n hoofd zitten, maar heb alleen het moment nog niet gevonden om hem te laten plaatsen. Voelt om de een of andere reden nog niet juist of zo..

  2. Jess schreef:

    Ik had hem voorbij zien komen op je Instagram. Ik dacht gewoon aan een leuk poesjes, maar zo cool dat er nog een extra betekenis achter zit. Heel mooi. Zelf geen tattoos

  3. Elke schreef:

    Wat een mooie betekenis zit hierachter! Ook een zeer origineel tattoo! Ik vind hem echt super mooi! Zelf zou ik ook een tattoo willen maar ik denk dat een ik begin met eentje dat ik er nog wil… Dus daarmee dat ik er toch niet mee begin. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.