VAN GEPUREERDE HAPJES NAAR MET DE POT MEE ETEN

Nomi is nu elf maand en ze eet inmiddels echt van alles. Haar eerste hapje was gepureerde wortel (dat vindt ze trouwens nog steeds erg lekker) en langzaam zijn we dat gaan uitbreiden. Zo nu en dan eet ze met de pot mee, maar meestal maak ik een ander hapje voor haar.

Ik had me voorgenomen om Nomi te laten eten op de Rapley manier, dus door het haar zelf te laten doen. Maar toen haar eerste hapjes dichterbij kwamen, vond ik het doodeng. Het verslikken leek me helemaal niks en we besloten toch te beginnen met gepureerde hapjes. Toen we begonnen met brood, liet ik haar dat wel zelf eten. Inmiddels eet ze wel meer dingen zelf, zoals crackers, rijstwafels en soms een koekje.

En laatst wilde ze graag zelf aardappelen eten. Dat begon vrij goed, maar het eindigde zo. Ondanks dat ze aardappelen heel lekker vindt, was ze er na een tijdje alleen maar mee aan het smeren. Ik mocht het ook niet in haar mond doen, dan pakte ze het er weer uit. Een paar maand geleden pureerde ik aardappelen met de staafmixer, nu prak ik het en als wij gebakken aardappelen eten, eet ze gewoon met ons mee.

Dit ziet er niet erg lekker uit, maar Nomi vindt het heerlijk. Het is Nomi’s favoriete fruithapje; geprakte banaan. Zo nu en dan laat ik het haar zelf proberen te eten met dit soft grip lepeltje.

Naast borstvoeding drinkt ze nog niet zoveel. In principe heeft ze het nog niet echt nodig, maar ik wil haar wel laten wennen aan ander drinken. Ze vindt water en thee best lekker en dat drinkt ze het beste uit een rietjesbeker. Deze rietjesbeker is van Avent en is onder andere te koop via Babyplein.nl, waar ik het lepeltje op de foto hierboven trouwens ook vandaan heb.

Wat ook heel handig is, zijn deze Sipsnaps. Het zijn elastische dingetjes die je over een glas of beker heen kunt doen, zodat je kindje er makkelijk uit kan drinken. Deze vind ik ook ideaal om ergens mee naartoe te nemen trouwens.

Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een product of webshop.

11 gedachten over “VAN GEPUREERDE HAPJES NAAR MET DE POT MEE ETEN

 1. Japke schreef:

  Aaahh wat schattig toch! Echt ontzettend leuk dat je de ontwikkelingen van je kind (en daarmee ook die van jezelf) op deze manier bijhoudt. Door jouw blogs te lezen komt er regelmatig wat in mijn hoofd terug van de baby/dreumestijd van mijn kinderen. Je vergeet dat zo ontzettend snel! Ik wilde dat bloggen toen al bestond, dan had ik daar vast wat mee gedaan. Geniet lekker van ieder moment, mijn oudste dochter is dit jaar 18 geworden, dan merk je ineens hoe snel de tijd is gegaan. Kleine meisjes worden heel snel groot…

 2. Lifesabout schreef:

  Die Sipsnaps zijn handig! Nog nooit eerdr gezien. Rapley vond ik ook doodeng na allerlei verhalen over de Heimlich….dus hier ook langzaam opgebouwd met stukjes en steeds groffer eten.

 3. Linda schreef:

  Wij hebben er wel voor gekozen alles zelf te laten doen, eet ze beter dan gepureerd/geprakt. Maar soms wel een zooitje. Is de hond ook blij.
  Die sipsnaps zien er wel handig uit.

 4. tineke schreef:

  Leuk om te lezen (en stiekem om te vergelijken :p) Ik was het aparte hapjes maken voor Sofie al snel zat, dus zij eet eigenlijk bijna elke avond met de pot mee. Soms pas ik het wat aan (zoals gehaktballen zonder zout voor sofie en met zout voor ons) en als we echt iets eten wat zij niet eet dan halen we vaak een potje. Ze krijgt eigenlijk niks meer geprakt of gepureerd, wortels eet ze zelf en stukjes aardappel ook. Die laatste prakken we soms met spinazie of een beetje boerenkool (als we dat eten), en dan voeren we haar wel gewoon 🙂 Gehakt (of eigenlijk elk vlees) is hier GROOT favoriet, en alle boontjes trekt ze persoonlijk haar mond weer uit :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.