Waar je huis woont – tag

Laatst kwam ik een hele leuke tag tegen op de blog van Nicole. Ik vind tags heel vaak leuk om te lezen, maar de laatste tijd heb ik er zelf weinig ingevuld. De ‘Waar je huis woont’ tag is bedacht door Nesrin en Maris en ik vind hem echt heel leuk. Het zijn zeven vragen over je huis en je woonplaats en hopelijk vinden jullie het leuk om te lezen.

Waar woon je en ben je hier geboren en getogen?
Ik woon in Goor, een klein stadje in Twente. Daar woon ik nu bijna vijf jaar. Ik ben hier gaan wonen toen ik ging samenwonen met Bart. Hij woonde hier al en hij wilde hier graag blijven wonen, en dat vond ik prima. Ik ben geboren in het ziekenhuis in Deventer en een paar dagen na mijn geboorte mocht ik naar huis, in Markelo. Dat is zo’n 10 km hier vandaan.

Voel jij je hier thuis? En waarom woon je hier (niet) graag?
Ja, ik voel me hier absoluut thuis. Ik heb altijd gezegd dat ik graag in een stad wilde wonen (oké Goor is officieel ook een stad, maar ik bedoelde toch iets groters), maar ik moet zeggen dat het me hier ook prima bevalt.

Wil je hier blijven wonen?
Ja hoor! We wonen nu dichtbij familie en voor Nomi (en straks voor ons zoontje) vind ik dit een prima plek om op te groeien.

glijbaan

In wat voor soort huis woon je?
Sinds april dit jaar wonen we in een twee onder een kap woning. Het is een heerlijk ruim huis met drie slaapkamers en een zolderkamer. We wonen aan de rand van een woonwijk. Het centrum is nog net lopend te doen (volgens mij is het ongeveer 25 minuutjes lopen), en op de fiets of met de auto ben je er zo.

Wat vind je het allerleukst en het allerstomst van jouw woonplaats?
Dat is een moeilijke zeg.. Ik kan niet zeggen dat ik in een geweldige plaats woon, maar er is ook niks mis mee. Alles wat we nodig hebben is vlakbij, en dat vind ik wel een groot voordeel. Een ander voordeel is, dat het een rustig en kindvriendelijk stadje is. Het grootste nadeel voor mij is de sociale controle. Ik hou daar helemaal niet van. Iedereen weet wat iedereen doet, zo wisten mensen die ik niet eens kende bijvoorbeeld dat ons vorige huis weer vrij zou komen. Ook loopt de hele buurt hier naar binnen te kijken (want het is blijkbaar erg bijzonder dat er nu andere mensen in dit huis wonen), dus ik kan niet wachten totdat onze gordijnen klaar zijn.

Als je mocht kiezen, in wat voor huis en in welke plaats zou je dan wonen?
Aan de ene kant denk ik; dan zou ik voor een leuk huisje in Spanje gaan. Ergens waar het lekker weer is en in de buurt van de kust. Aan de andere kant lijkt me dat totaal niet praktisch. We spreken de taal niet, Nomi zou daar dan naar school moeten en we wonen dan op drie uur vliegen van onze familie. Nee, ik denk dat ik dan toch liever gewoon hier blijf.

huis 00

Wat is op dit moment dé hotspot van jouw woonplaats?
Die hebben we niet, haha. Tenminste, ik kan niks bedenken. Over een paar weken begint het ‘school- en volksfeest’ en dan is zo ongeveer iedereen daar te vinden, maar ik denk dat er op dit moment hier niet echt een hotspot is.

7 gedachten over “Waar je huis woont – tag

  1. Liess schreef:

    Wat een leuke tag is dat.
    Ben zelf een aantal keer in goor geweest, maar alleen op ’t treinstation, werd daar opgehaald om naar Rietmolen te gaan. -_-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.