WAT MENSEN VRAGEN OVER BLOGGEN

Ik krijg heel vaak vragen over mijn blog en over het bloggen en veel mensen begrijpen eigenlijk niet zo goed wat het nu is. Om wat meer uitleg te geven, heb ik de vragen die ik het meeste hoor, bij elkaar in een artikeltje gezet. 

Wat is dat nou precies, een blog?
Dit is een vraag die ik meestal krijg van mensen die zelf eigenlijk nooit op blogs kijken, maar die weten dat ik een blog heb. Iedere blog is natuurlijk anders, maar voor mij is het een plek waar ik kan schrijven over de dingen die ik leuk vind, en andere mensen kunnen die artikelen lezen. 
Wat is nou precies het idee van je reviews?
Ik schrijf reviews over producten, zodat anderen kunnen lezen wat ik ervan vind. Als ik het geen fijn product vind, zeg ik dat ook. Dat is eigenlijk de enige reden, naast het feit dat ik beautyproducten gewoon heel leuk vind natuurlijk. Sommige mensen denken dat ik geld krijg voor het reviewen van producten, maar dat is niet zo. 
Hoe kan het dat je gratis producten krijgt?
Voor bedrijven is het natuurlijk reclame als bloggers schrijven over hun producten. Soms krijg ik iets via een persbureau, en soms via een webshop. Het is echt niet zo dat de postbode iedere dag een pakket komt brengen hoor, maar zo nu en dan krijg ik iets. 
En die winacties, hoe kan dat dan?
Ook dat is reclame voor bedrijven. De links of het merk wordt genoemd, en vaak moeten deelnemers bijvoorbeeld de facebookpagina van een bedrijf of merk liken. Op deze manier kan een bedrijf dan meer mensen bereiken. 
Hoe kom je aan al die ideeën voor je blog?
Als ik nieuwe producten koop of krijg, vind ik het altijd leuk om een review te schrijven. Daarnaast heb ik wat vaste artikelen die regelmatig terugkomen, zoals dagboekjes. Als ik een leuke tag tegenkom op een andere blog, vul ik die soms zelf ook in. Andere ideeën doe ik op door mijn eigen interesse (bijvoorbeeld artikelen over trouwen), via andere blogs, uit tijdschriften, via televisie, et cetera. 
Vind je het nog steeds wel leuk?
Inmiddels blog ik ruim twee jaar en ik vind het nog steeds ontzettend leuk! Het is echt mijn hobby en ik kan er uren mee bezig zijn.
Welke vragen krijgen jullie vaak over je blog?

26 gedachten over “WAT MENSEN VRAGEN OVER BLOGGEN

 1. Tineke schreef:

  Heel herkenbaar, mensen snappen vaak niet goed wat het bloggen inhoud en waarom je het doet. En soms vinden ze het al helemaal raar dat er ook nog mensen blogs bezoeken..
  Liefs

 2. Beautyjuf schreef:

  Herkenbaar deze vragen 😉 Ondanks dat mijn omgeving 'het bloggen' niet altijd begrijpt, vind ik het leuk dat ze o.a. deze vragen stellen. Ze proberen zich er wel voor te interesseren.

 3. Kirsty schreef:

  Leuke vragen heb je beantwoord! Ik krijg vaak de opmerking dat mensen niet snappen dat ik zoveel tijd in het bloggen stop, maar ik vind het gewoon superleuk om te doen, dus dat gaat vanzelf 🙂

 4. Demi schreef:

  Haha ja die vragen krijg ik ook weleens! Meestal zijn ze erg benieuwd of ik ook producten ontvang om te reviewen enzo, in mijn geval is dat nog niet aan de orde dus daar kan ik een kort en bondig antwoord op geven.
  Liefs, Demi

 5. Mariska schreef:

  Sinds deze week weet mijn hele school het eigenlijk, maar wat ze nou helemaal niet snappen is waarom je een beetje dom zou ''lullen'' over wat makeup producten en het daarna op Youtube zet. Ik denk dat ze dat ook nooit gaan begrijpen.

 6. Melike schreef:

  Juist, dat probleem van Mariska heb ik ook! Jezus echt waar, ik vind het gewoon grappig dat ik telkens die vraag krijg. Mensen willen ook gewoon kopieren daarna, ze horen dat je een blog hebt en denken dat je bakken met geld hebt en dan zeggen ze: "Ik ga ook een blog beginnen", ja prima doe maar hoor.

 7. Fleur schreef:

  Hahah wat een leuk artikel heb je er van gemaakt!
  Bij mij begrijpen mensen niet dat het ook leuk kan zijn om te schrijven en dat er veel meer komt kijken dan alleen het schrijven van een tekst..

 8. Estrella schreef:

  Ondanks dat ik al 12 jaar blog (waarvan eigenlijk de laatste 4 á 5 jaar pas écht onder bloggen valt) krijg ik niet echt vaak vragen. Ik denk dat ik ook wel weet hoe dat komt. Vrijwel al mijn vrienden en kennissen zijn mannen en die lezen doorgaans geen blogs. De mensen die dat wel doen, kennen en lezen mijn blog al 🙂 Sowieso vind ik mezelf geen prototype blogger.

 9. Niesca schreef:

  Ja die vraag krijg ik ook regelmatig mensen snappen het niet echt haha en ja wat leg ik dan uit, een beetje zoals jij het hebt omschreven in dit artikel dus hartstikke leuk om te lezen haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.