Zelf je geboortekaartje ontwerpen

hippe geboortekaartjes 0

Ik schreef al eerder over geboortekaartjes, en ik kwam er maar niet uit wat ik nou precies wil. Ik zag heel veel leuke geboortekaartjes, maar toch bleef ik twijfelen. Laatst kwam ik de site Hippe-geboortekaartjes.nl tegen en ik zag dat je daar zelf je kaartje kunt ontwerpen.

hippe geboortekaartjes 1

Je kunt ervoor kiezen om met een leeg kaartje te beginnen, maar dat vind ik zelf toch een beetje lastig. Daarom koos ik een kaartje uit en die ben ik gaan bewerken.

hippe geboortekaartjes 2

Aan de rechterkant zie je staan wat je allemaal kunt bewerken. Zo ongeveer alles dus. Zo zag het kaartje eruit voordat ik hem ging bewerken.

hippe geboortekaartjes 3

Ik zette de uiltjes anders neer, ik koos voor andere kleuren en een ander lettertype. Ook veranderde ik de naam, maar de naam die ons zoontje gaat krijgen blijft nog even geheim. Sinds ik positief getest heb noem ik de baby al Charlie, en die naam zette ik op het geboortekaartje.

hippe geboortekaartjes 4

Zo zag de binnenkant van het originele kaartje eruit.

hippe geboortekaartjes 5

Ik ging voor een wat groter uiltje, ik koos weer voor andere kleuren en ik paste de lettertypes en de lettergrootte aan.

hippe geboortekaartjes 6

Zo zag de rechter binnenkant eruit voordat ik het ging bewerken.

hippe geboortekaartjes 7

Ik vind dat geel best gaaf hoor, maar in combinatie met de blauwe kleur zou het toch niet mijn eerste keus zijn. Daarom paste ik het weer aan. Ik koos ook weer voor andere lettertypes (je hebt trouwens echt heel veel keuze en je ziet meteen hoe ze eruit zien). 4 juli vond ik wel een mooie datum en ik zou het niet erg vinden om 10 dagen eerder te bevallen haha.

hippe geboortekaartjes 8

En ook de achterkant kun je naar je eigen smaak bewerken.

hippe geboortekaartes 9

Ik liet het matchen met de kleuren aan de voorkant. Je kunt er ook voor kiezen om tekst op de achterkant te zetten trouwens, maar dat heb ik niet gedaan.

Je kunt via deze site voor € 1,00 een proefdruk bestellen. Dit ga ik zeker doen, want ik vind het wel fijn om het kaartje in handen te hebben gehad voordat ik hem definitief bestel. Bij je proefdruk krijg je een setje met voorbeelden van alle papiersoorten en een setje met voorbeelden van alle kleuren enveloppen.

Op dit moment weet ik nog niet of dit het uiteindelijke geboortekaartje gaat worden, want ik zag nog veel meer leuke dingen op de site staan. Ik heb een account aangemaakt op de site en daardoor kan ik mijn eigen ontwerpen opslaan. Zo kan ik er later nog eens naar kijken en ik heb ze natuurlijk ook aan Bart laten zien. Binnenkort ga ik echt de knoop doorhakken, maar ik wil eerst nog wat dingetjes proberen.

Kende jij Hippe-geboortekaartjes.nl al?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

6 gedachten over “Zelf je geboortekaartje ontwerpen

  1. Lilian schreef:

    Super leuk is het om daar mee te spelen. Ik kende het al wel. Ons geboortekaartje is ook helemaal zelf ontworpen alleen dan via een bewerkingsprogamma en niet via z’n site. Ben benieuwd wat het uiteindelijk gaat worden.

  2. Talitha schreef:

    Hier hebben wij ons geboorte kaartje ook ontworpen, de service is heel goed! Bij je proefdruk krijg je ook een envelopje met allemaal kaartjes in de kleuren enveloppen die ze hebben en voorbeeld kaartjes met verschillende texturen zodat je alles in het echt hebt kunnen zien voordat je uiteindelijk besteld.

  3. Nathalie schreef:

    Ik kende de site niet, maar super leuk om zo zelf de kaart te kunnen bewerken zonder zelf een specialist te moeten zijn in programma’s en het hebben van grafische kennis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.