22 weken zwanger; lopen als een bejaarde en beginnen met voorbereidingen

22 weken zwanger

Wat gaat deze zwangerschap snel zeg! Opeens bedacht ik me dat het alweer twee weken geleden is dat ik een update heb geschreven. Ik ben nu 22 weken zwanger en ik klets jullie bij, onder andere over de bekkenpijn en hoe we bezig zijn met de voorbereidingen op de komst van deze baby.

Auw, mijn bekken!

In mijn 20 weken update schreef ik nog dat het me deze keer meeviel qua bekkenpijn. Vrij snel daarna deed ik iets (en ik had geen idee wat) waardoor ik amper kon lopen. De rechterkant van mijn bekken deed heel veel pijn en ik kon er nauwelijks op staan. Traplopen was een hel en ik besloot het maar wat rustiger aan te doen.

Na wat rust ging het ietsje beter, maar het bleef pijnlijk. Ik merkte dat mijn bekken knakte als ik liep. Ik kwam erachter dat het helpt om op de pijnlijke kant te slapen (dat doet dan weer geen pijn). Even later bukte ik, en toen was het weer raak. Het is net alsof mijn bekken verkeerd gaat staan als ik buk en ik het weer in de goede positie duw als ik erop ga liggen. Fijn om te weten, maar eigenlijk wordt het nu wel tijd om de bekkenfysiotherapeut te gaan bellen…

Energie

Laatst vertelde ik jullie dat ik heel weinig energie had. Toen ik wat meer rust nam om mijn bekken niet te veel te belasten, kwam mijn energie ook een beetje terug. Ik ben wel sneller moe dan wanneer ik niet zwanger ben, maar dat hoort er natuurlijk ook wel bij.

Shoppen!

Eén van de leukste dingen van het zwanger zijn vind ik het shoppen. Ik ben regelmatig online aan het kijken waar ik leuke babykleertjes kan vinden. Ik heb nog best veel kleertjes van Nomi en Lenn die ze aan kan, dus ik ga niet te veel kopen. Maar laatst shopte ik bijvoorbeeld haar eerste pakje, en verder kan ik het ook niet laten om wat nieuwe dingetjes voor haar te shoppen. Ik zal jullie binnenkort laten zien wat ik gekocht heb voor deze baby.

‘Hoe doen we dat straks met de baby erbij?’

Drie kinderen is natuurlijk minder praktisch dan twee kinderen. Zeker als de jongste nog een baby is. Inmiddels hebben we een nieuwe auto, want in onze oude auto passen geen drie autostoeltjes. Verder waren we de afgelopen tijd druk met brainstormen over andere praktische dingen. Hoe doen we dat bijvoorbeeld als Nomi naar de basisschool moet en Lenn naar de peuterspeelzaal? Ik zit er nu over te denken om de bakfiets daarvoor te gebruiken, want alles is op fietsafstand. We moeten alleen nog even bedenken wat de makkelijkste manier is om de baby dan mee te krijgen.

Ook Nomi is druk bezig met voorbereidingen. Laatst had ze bedacht dat zij de baby wel naar bed zou brengen, dan zou Bart Lenn naar bed brengen en Nomi vindt dat ze wel zelf naar bed kan als ze vier is. Leuk bedacht, maar het lijkt me niet zo’n heel goed plan 😉

Binnenkort ga ik jullie in een shoplog laten zien wat ik laatst voor de baby kocht, en over twee weken kunnen jullie weer een nieuwe update verwachten!

3 gedachten over “22 weken zwanger; lopen als een bejaarde en beginnen met voorbereidingen

  1. Gerdi - Blond&Bruin schreef:

    Wat groeit je buik al mooi! En heerlijk om alles weer op te zoeken en uit te zoeken.. Ik ben benieuwd hoe je straks 3 kindjes gaat vervoeren in de bakfiets (mocht hier een derde komen zal ik ook een manier moeten vinden om 3 kindjes te vervoeren op de fiets)

  2. Ilse schreef:

    Mooie buik! En die bekkenpijn is zo naar. Hou vol!

    Een bakfiets met ruimte voor een maxi cosi bestaat. Heb ik gezien bij een vriendin en dat werkt super! Ben benieuwd hoe t met drie kindjes gaat.

    Geniet nog even van je zwangerschap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.