3 weken vakantie gehad, nog 3 te gaan

3 weken vakantie

De vakantie is inmiddels op de helft. Dit is de eerste zomervakantie sinds Nomi op de basisschool zit. Zes weken lang is ze thuis en een aantal weken voordat de vakantie begon, hoorde ik de eerste moeders op het schoolplein al klagen over de komende vakantie. ‘Is het nou echt zo erg?’, dacht ik. Van te voren had ik er juist wel zin in, het leek me hartstikke gezellig. Maar nu moet ik toegeven dat ik het helemaal niet erg vind dat de vakantie er ‘al’ voor de helft op zit.

6 weken thuis

Nomi vind het hartstikke leuk op school en ze begint nu steeds vaker te vragen wanneer ze weer naar school ‘mag’. Ze begint zich thuis een beetje te vervelen. We gaan regelmatig ergens naartoe en verder gaat ze vaak naar het speeltuintje om met buurkinderen te spelen. Maar verder is ze natuurlijk ook wel veel thuis en soms weet ze niet zo goed wat ze dan moet doen.

Dat mondje dat nooit stilstaat

Als Nomi thuis is, praat ze bijna continu. Soms heel gezellig, maar soms is het ook wel erg veel. Soms lukt het me nauwelijks om een gesprek te voeren met Lenn, omdat Nomi er continu doorheen praat. Ook even zelf even ergens over nadenken is vrij lastig met een kleuter die continu blijft praten. Probeer maar eens een boodschappenlijstje te maken met haar naast je… Dat is een hele opgave!

6 weken alleen met 3 kinderen

Bart heeft dit jaar geen vakantie. Het was de bedoeling dat hij een weekje vrij zou nemen en verder wat losse dagen, om leuke dingen te gaan doen. Inmiddels is hij 2 dagen vrij geweest en waarschijnlijk blijft het daarbij. Laten we het maar houden op een slechte planning, maar ik ben er totaal niet blij mee.

Iedere dag van half 8 tot half 6 alleen zijn met drie kinderen, is best veel. Daarnaast had ik het voor de kinderen ook heel leuk gevonden als hun vader vakantie zou hebben. Maar goed, het is niet anders. Inmiddels doet Elena 2 slaapjes per dag en Lenn vaak ook eentje, waardoor we vrij veel thuis zijn. Gelukkig kan Lenn zijn slaapje ook best wel eens overslaan en met Elena’s slaapjes valt wel te schuiven, zodat we niet helemaal aan huis gekluisterd zijn.

3 kinderen vermaken

In je eentje met drie kinderen ergens naartoe gaan is best een uitdaging. We gaan zo nu en dan even naar de kinderboerderij, want daar vinden ze het alle drie erg leuk. Nomi en Lenn gaan lekker spelen en Elena zit dan vaak heerlijk om zich heen te kijken. Het is een heel simpel uitje, maar het is eigenlijk altijd een succes.

Toen het laatst zo warm was, vermaakten Nomi en Lenn zich perfect in de tuin. Lekker in het zwembadje, lekker spelen met de watertafel… Elena vond het helemaal niks, die warmte. Ze zat helemaal onder de warmteuitslag en ze was niet in haar beste doen. Dus wat dat betreft ben ik blij dat het nu weer wat koeler is.

‘Mama, wat gaan we nu doen?’

Deze vraag krijg ik regelmatig, vooral van Nomi. En het antwoord ‘vandaag blijven we lekker even thuis’ wordt vaak niet zo gewaardeerd. Maar iedere dag ergens naartoe gaan, vind ik een beetje te veel van het goede. Dus dan stel ik wel eens voor om te gaan knutselen. Of we doen een spelletje. Of ik zet even de televisie aan. Oké, dat laatste doe ik misschien iets te vaak. Vooral als het geen lekker weer is, staat dat ding iets te vaak aan. Oeps!

Nog 3 weken vakantie te gaan

Ik vind het behoorlijk lang, 6 weken vakantie. Zeker voor kleuters en al helemaal als je niet op vakantie gaat. Eigen schuld, natuurlijk. Want ik had best iets kunnen boeken. En als ik eerlijk ben, had ik dat misschien ook wel gedaan als ik het over mocht doen. Maar goed, dat zit er niet meer in dit jaar.

Wat we de komende 3 weken gaan doen, weet ik nog niet. We willen een keer naar het Spoorwegmuseum gaan, want Nomi en Lenn zijn gek op treinen. En verder? Tja… Ik hoop dat de weersvoorspellingen nog een beetje beter worden en dat we veel buiten kunnen zijn, maar dat lijkt er momenteel niet echt op.

Hoe vinden jullie de vakantie? En hebben jullie nog leuke dingen op de planning staan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.