Waarom ik 4 uur kraamzorg per dag heerlijk vond

uur kraamzorg

Toen ik zwanger was van Lenn twijfelde ik of ik wel of geen kraamzorg wilde. Ik was niet laaiend enthousiast over de kraamverzorgster die ik bij Nomi had en ze had vaak ook weinig te doen. Ook vond ik het niet fijn om bijna de hele dag iemand in mijn huis te hebben die ik helemaal niet kende. Uiteindelijk besloot ik toch kraamzorg te nemen, maar ik ging voor minder uren.

4 uur per dag

Zelf neigde ik naar 3 uur kraamzorg per dag maar tijdens het intakegesprek werd me geadviseerd om 4 uur kraamzorg per dag te nemen, en dat deed ik. Ik wist natuurlijk niet hoeveel ik na de bevalling zou kunnen, dus ik nam het zekere voor het onzekere.

Uiteindelijk werd Lenn geboren met een keizersnede en 2 dagen na de bevalling mochten we naar huis. Het herstel ging goed, waardoor ik zelf redelijk goed voor Lenn kon zorgen. Doordat ik de meeste dingen nog wel wist van toen Nomi net was geboren had ik niet veel hulp nodig en de kraamverzorgster was vooral bezig met het huishouden. Dat had als gevolg dat het huis er tip top uitzag en ik de kraamverzorgster eigenlijk helemaal niet veel zag.

Controles

Wel deed ze natuurlijk mijn controles en dat was één van de belangrijkste redenen waarom ik er toch voor gekozen heb om kraamzorg te nemen. Met andere dingen zouden we ons zonder kraamzorg ook wel gered hebben, maar ik vond het wel fijn dat ze checkte of mijn baarmoeder genoeg kromp en dat ze naar mijn wond keek. Vooral toen ik per ongeluk tijdens het uitkleden de wond open trok, was het fijn dat er even iemand naar kon kijken die er verstand van had..

Nomi

Toen ik het artikel schreef over dat ik niet wist of ik wel kraamzorg wilde, zei iemand dat ik juist meer uren nodig zou hebben omdat dat handig zou zijn met Nomi. Dat klonk voor mij helemaal niet logisch, ik wilde namelijk juist zelf kunnen zorgen voor beide kinderen. Dat moest ik natuurlijk ook toen de kraamverzorgster weg was, en daarnaast was Bart de eerste week thuis. De kraamverzorgster heeft dus eigenlijk niks met Nomi gedaan, en volgens mij vond Nomi het maar raar dat er telkens een vreemde vrouw in huis was.

Alleen ’s ochtends

De kraamverzorgster was er alleen ’s ochtends en ik vond het heerlijk dat aan het einde van de ochtend mijn huis schoon was, de was klaar was en dat de kraamverzorgster weer naar huis ging. We hebben twee verschillende kraamverzorgsters gehad en ze waren beide hartstikke aardig, maar ik vond het ook lekker om gewoon met mijn gezin te zijn.

Ik vond vier uur kraamzorg per dag dus heerlijk en als ik het over zou moeten doen, zou ik hier weer voor kiezen.

2 gedachten over “Waarom ik 4 uur kraamzorg per dag heerlijk vond

  1. Marijke schreef:

    Ik vond het zo moeilijk om te kiezen deze tweede keer. In april krijgen wij onze tweede ook via een keizersnee. Nu hoor ik van iedereen dat je soms weken langs niks kan, niet tillen, uit bed komen enz. Toch maar gekozen voor volledige kraamhulp. Ach en als mijn herstel top gaat hopelijk minder uren nodig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.